Spelarnytt: Kanadensiske backen Adam Plant, 24, klar för Västerviks IK!

23 juni 2019 17:00
Spelarnytt

Västerviks IK och 24-årige kanadensiske backen Adam Plant är överens om ett ettårskontrakt för kommande säsong i VIK i HockeyAllsvenskan. Adam är en rörlig back med stark puckbehandling och fin blick för spelet. Adam Plant avslutade senaste säsongen i Milwaukee i Wisconsin i USA, där han spelat en säsong i Nashville Predators farmarlag Milwaukee Admirals i AHL. Dessförinnan har Adam Plant också spelat en del av både förra och denna säsongerna i AHL-organisationen Laval Rocket, som är Montreal Canadiens farmarlag.


Adam Plant kommer ursprungligen från Penticon, en ort i Västerviks storlek i British Columbia 35 mil från kusten i västra Kanada som har fostrat hockeylegendarer som Brett Hull, Duncan Keith och Paul Kariya. Han har spelat juniorhockey BCHL-klubben West Kelowna Warriors och genomgått hela University of Denvers collegehockeyprogram under fyra år.

- Adam är en back med fin skridskoåkning och bra passningsspel. Han är en back som under de senare åren fått spela mer defensivt, men som vi tror kommer kunna ta en mer offensiv roll hos oss nästa säsong. Vi värvar återigen en spelare som är skolad på college. Det är ingen utvald strategi från vår sida, men helt klart något som vi sätter ett värde på när vi kollar på spelare från Nordamerika. Denver Pioneers är ett erkänt bra college där Adam var med och vann mästerskapet 2016-17, säger Emil Georgsson, sportchef i Västerviks IK, som fortsätter:

- Vi gillar det vi sett av Adam från denna säsong i AHL, men även från hans collegeperiod. Vi har fått idel goda referenser och är glada att Adam väljer Västerviks IK som första avstamp under sitt europaäventyr. Med Adams signatur så har vi åtta backar under kontrakt. Det är en yngre backbesättning med medelålder 22 år som vi känner har stora möjligheter att kunna utvecklas under säsongen, avslutar Emil Georgsson.

Kontrakterade spelare för säsongen 2019-20

21 Victor Öhman, forward, 27 år,

47 Henrik Malmström, back, 20 år,

44 Erik Ullman, back, 21 år,

58 Kim Johansson, back, 20 år,

7 Niklas Folin, back, 25 år,

70 Jacob Bjerselius, center, 20 år,

88 Ken Jäger (SUI), forward, 20 år,

65 Victor Wänghult, forward, 23 år,

90 Samuel Ward, målvakt, 24 år,

79 Adrian Elefalk, forward, 19 år

16 Anton Sundin, back, 19 år,

40 Erik Aterius, forward, 20 år,

20 Peter Krieger (USA), center, 25 år,

13 Jake Randolph (USA), forward, 25 år,

30 Ádám Vay (HUN), målvakt, 25 år,

26 Darren Nowick (USA), forward, 27 år,

49 Oskar Pettersson, forward, 20 år,

73 Alexis Binner, back, 20 år,

14 Erik Gustafsson, back, 26 år,

8 Adam Plant (CAN), back, 24 år.

Adam Plants spelarprofil på Eliteprospects