Vinst mot Västerås med 4-1
Publicerad: 2018-04-15

VIK vann mot Västerås i den sista betydelselösa matchen på söndagseftermiddagen med 4-1. Innan nedsläpp släpptes två nyheter. Emil Georgsson blir sportchef och Mattias Karlin blir tränare i två framöver!

VIK vann alltså den sista matchen i kvalserien till HockeyAllsvenskan 2018/2019 mot Västerås med 4-1. Innan nedsläpp uppvaktades Västerviks IK av Västerviks kommun för sin prestation i kvalserien. Västerviks IK passade även på att gratulera Västerås när Dan Pettersson överlämnade en blombukett.

VIK:s ordförande Dan Nilsson tackade av Tomas Lind som har varit i klubben sedan starten 1971 och nu senast som sportchef. Han presenterade också den nya sportchefen, Emil Georgsson som sedan fick presentera den första påskriften vilket alltså var Mattias Karlin! Stort jubel i hallen blev det när det gick upp för dem att Mattias ska fortsätta vara tränare i klubben i två säsonger till.

Första perioden

För att återgå till matchen så var det ett piggt Västervik som kom ut i den första perioden. Västerås var mer eller mindre statister när VIK trummade på.

7:27 gjorde Andreas Frisk 1-0 snyggt i krysset efter bra förarbete av Fish och Wiklund.

8:32 styrde Joacim Hedblad 2-0 när han styrde in ett skott och 13:48 kom 3-0 av Dan Pettersson. En rättvis ledning efter en period.

Andra perioden

I period två är det sämre spel men Hedblad kan i alla fall göra 4-0 efter 14:38.

Tredje perioden

I tredje perioden får Västerås till en reducering redan efter 1,13 av Marcus Bergman. Jonas Fransson fick alltså inte hålla nollan i sista(?) matchen i karriären. Vi får hoppas att Jonas kör minst en säsong till i den röda tröjan med nummer 32!

Analys

Totalt sett en ganska avslagen match nästan utan några tacklingar, men med många leenden bland spelarna. Hemmalaget vinner hur som helst rättvist då man ville lite mer när man spelade på hemmaplan. Junioren Johan Svensson fick göra riktig debut i A-laget idag också i Oskar Drugges frånvaro. Han klarade sig bra och var också nära att få in en puck i sista perioden, men målvakten räddade med axeln.

Emil Georgsson gjorde alltså sin sista match och kom upp i 373 matcher. Emil gjorde inget mål trots flera försök men noterades för två assist i sin sista match.

Matchfakta

Västerviks IK - VIK Västerås HK 4-1
(3-0, 1-0, 0-1)

07:27 1-0 Andreas Frisk (Christopher Fish, Alexander Wiklund)
08:38 2-0 Joacim Hedblad (Erik Gustafsson)
13:48 3-0 Dan Pettersson (Joacim Hedblad, Emil Georgsson)
34:38 4-0 Joacim Hedblad (Dan Pettersson, Emil Georgsson)
41:13 4-1 Marcus Bergman (Hampus Wallin, Alexander Lindelöf)

Skott: 32-27 (15-9, 8-10, 9-8)

Publik: 1287 åskådare.

Fullständiga matchfakta Stats Swehockey.

VIK-TV

Mattias Karlin skriver på kontraktet före matchen, Emil Georgsson avtackas som spelare och tar över som sportchef, från Tomas Lind som avtackas