Matchrapport: VIK seger mot Södertälje
Publicerad: 2022-01-21
VIK stod för en stark sista period när man vände 1-2 underläge till seger med 4-3 mot Södertälje i Plivit Arena. VIK fortsätter att vara svåra i Plivit Arena och man har verkligen hittat ett sätt att vinna matcher på hemmais.

Första perioden fick VIK ganska omgående chansen i Powerplay. Ett Powerplay som verkligen inte alls funkat under säsongen gjorde inga större avtryck även denna gång. Första perioden skulle inte bjuda på något ordnat spel från något av lagen, de märktes att det varit få matcher sista tiden pga Covid 19.

Södertälje skulle ta ledningen i snabb kontring där Viliam Haag lurar upp VIK försvaret på läktaren och kan snyggt ge Södertälje ledningen.

VIK skulle komma tillbaka fort målmässigt, när Powell och Supinski visar upp fint väggspel mellan varandra där Supinski är den som skickar dit kvitteringspucken.

Södertälje skulle gå till pausvila med ledning när man återigen i en kontring gör 2-1 efter ett litet slapphänt VIK försvar.

Den andra perioden skulle bli mållös men det saknades inte lägen åt något håll. Dock var det VIK som hade det mesta av spelet och hade imellan åt ganska bra tryck i Södertälje zonen. Södertälje var dock giftiga i sina omställningar och man hade några riktigt giftiga lägen för att utöka ledningen.

Inför sista perioden tryckte hemmalaget i en växel till och man kunde också tidigt kvittera när Alexander Hilmerson rakar in en puck efter fint förarbete av Johannes Johannessen.

När VIK sedan fick chansen i powerplay skulle Myles Powell sätta dit ledningspucken med ett riktigt klassavslut. Inte nog med det utan i en snabb omställning skulle WIlliam Wiå gör sitt 10:e mål för säsongen och VIK hade en 4-2 ledning med mindre än halva den tredje perioden kvar.

Södertälje försökte på slutet men även att tidigare VIK spelaren Alexander Anderberg reducerade till 4-3 med ca en halvminut kvar blev det inte speciellt nervöst. VIK hade bra koll på Södertälje.

VIK vann och man var det bättre laget över 60 minuter. Man började trevande men spela upp sig och gjorde sin bästa period i tredje.

Matchvärd mot Södertälje

{!C}

Tabellen

VIK är på 8:e plats i tabellen men har många mindre spelade matcher än många lag.