Inför MoDo borta
Publicerad: 2021-12-28
Inför match
Efter den fina segern mot HV71 på måndagskvällen i Plivit Arena blickar VIK nu framåt mot ny match. Tidigt på morgonen reste laget uppåt i landet, närmare bestämt till Örnsköldsvik för möte med MoDo imorgon onsdag.

Efter gårdagens seger mot HV71 var det ett energifyllt VIK som satte sig på bussen för att resa de nästan 80 milen upp till Örnsköldsvik. Väl där väntar morgondagens motståndare MoDo Hockey. Ett MoDo som överaskat positivt under säsongens seriespel och placerar sig för närvarande på en andra plats i tabellen. Hemmalaget MoDO som senaste matchen förlorade mot Mora IK efter förlängningsspel. Väl hemma i Örnsköldsvik har man visat upp fina siffror och är i dagsläget seriens bästa hemmalag.

VIK kommer till matchen med bra känsla i laget i och med den heroiska insatsen mot HV71 i Plivit Arena. VIK vann som bekant den matchen med 5-2 efter att man vänt ett målmässigt underläge i den avslutande trejde perioden.

Lagen har mött varandra tre gånger under seriespelet i år. Det har slutat med varsin seger på ordinarie tid och i den senaste matchen i Plivit Arena segrade MoDo slutligen efter förlängning.

Exakt hur Gudmunsson och Czarnecki kommer att formera sina mannar avgörs närmare nedsläpp. Oklar medverkan finns hos Victor Öhman som utgick under gårdagens match efter en närkamp med HV71:s Tommi Huhtala. I och med Öhmans osäkerhet till spel så står det klart att VIK lånar in Isak Salqvist som till vardags huserar i Arlanda Wings i Hockeyettan. 20-årige Salqvist har tidigare erfarenhet från Hockeyallsvenskan där han har noterats för 42 matcher och 9 poäng för AIK. Även frågetecken på Bode Wilde då han är sjuk.

{!A}

Admin