J20: HC Dalen - Västerviks IK 6-0
Publicerad: 2019-02-13
J20
Efter en tung förlust men 5-0 i tisdagens bortamatch mot HC Dalen lever ändå serien och VIK:s J20-lag är endast två poäng till en tredje plats i Juniorettan, som skulle leda till J20 Elit-kval. "Idag funkar inte vårt powerplay alls och det måste vi göra bättre", säger ledarna.

Första perioden

Vi får en mardrömsstart när Dalen gör mål efter 30 sekunder. Vi har något bra läge efter det och får spela powerplay som inte funkar alls. I sjunde minuten skjuter vi i stolpen.

I tionde minuten gör Dalen 2-0 I powerplay när vi förlorar kampen framför mål. Strax efter har vi en ny puck i ramen. Vi har två ytterligare numerära överlägen, men får ingen riktig ordning.

Andra perioden

Får vi en dålig start igen när pucken stannar och Dalen gör 3-0. Efter fyra minuter tappar vi markering och 4-0 är ett faktum.

Vi byter målvakt för att få en förändring, men när Dalen får powerplay sitter 5-0 I baken. Vi har ytterligare överlägen, men idag funkar inte vårt powerplay alls.

Tredje perioden

Här ger vi det ett försök, men det vill sig inte i avgörande lägen. Vi har några halvchanser, men får ingen utdelning. Dalen gör 6-0 med cirka sex minuter kvar.

Analys

En hyfsat jämn första period där vi tyvärr släpper in två mål när vi förlorar kampen framför mål. Vi har två i ramen, mål där och matchen kanske fått en annan utgång.

Vi har ett antal powerplay idag, men det funkar inte alls. Där måste vi göra det bättre om vi ska vara med i matchen. Det enda positiva är att serien lever då vi har två pinnar upp till tredje plats.