I Inget nytt kontrakt för Joakim Englund i Västerviks IK

3 maj 2018 18:49

Under torsdagseftermiddagen meddelade Västerviks IK Joakim Englund att klubbens 35-årige back inte får någon fortsättning i VIK. Klubben erbjuder inte någon kontraktsförlängning och därmed stannar Englund på åtta säsonger i rödblått och preliminärt 383 tävlingsmatcher. Då hamnar Joakim i den absoluta toppen av antal matcher, endast i sällskap av en annan stabil back: Niklas Dacke (384 matcher).


Joakim Englund anslöt som 27-åring till VIK hösten 2010 efter två säsonger i HC Vita Hästen och han var lagkapten redan första året i Västervik. Kaptens-C blev kvar på Jockes tröja i hela sex säsonger innan det landade hos Dan Pettersson istället hösten 2016.

Joakim Englunds resa blev också Västerviks IK:s resa upp genom seriesystemet, först ner i division 2 säsongen 2011-12, men snabbt upp igen och därefter en stadig vandring uppåt, med avancemang till HockeyAllsvenskan 2015-16 och två säsonger i landets näst högsta serie med klubben som avslutning.

Vi känner att vi inte får in Jocke på sex backar nästa säsong och som sjunde vill vi gärna ha en back som är yngre och mer utvecklingsbar. Åttonde backplats kommer till en början att erbjuda egna junioren Johan Svensson, som kommer få chans att på träning visa upp sig. Detta ser vi som ett viktigt steg att som junior se möjligheten att kunna ta steget upp till seniorlaget, säger VIK:s sportchef Emil Georgsson, som fortsätter:
- Jocke har varit en stark profil för klubben och en stabil back i laget sedan han kom till VIK. Vi hoppas att han kommer tillbaka till oss och hockeyn och delar med sig av sin erfarenhet och kunskap i framtiden, säger Emil Georgsson avslutande.

Även Mattias Elfström lämnar VIK

Samtidigt meddelar Västerviks IK att även Mattias Elfström lämnar Västerviks IK efter en säsong i klubben. Inte heller den 21-årige forwarden erbjuds någon kontraktsförlängning. VIK tackar Mattias för hans insatser i klubben och önskar lycka till med fortsatta hockeykarriären!

Följ lagbygget 2018-19 här