Premiärvisning av VIK:s nya matchtröjor!

17 augusti 2018 12:25

Nu är det äntligen dags att premiärvisa säsongens omdesignade a-lagströja i Västerviks IK. CCM:s duktiga grafiker och VIK:s inköpsansvarige Torbjörn Frisk har tillsammans fått till en riktigt snygg ny design med en väldigt speciell detalj längst ner på både fram- och baksida av tröjan: Västervikssilhuetten!


Västerviks IK:s ordförande Per Embretsen berättar om stadssilhuetten: *- Vi hade ett väldigt kämpigt år förra säsongen och vi fick ett fenomenalt stöd av västervikarna, staden och kommunen Västervik och företagarna i Västervik! Vi känner en enorm tacksamhet för hur Västervik ställde upp för sitt hockeylag och vi vill visa kärleken och samhörigheten till Västervik på vårt representationslags matchtröjor i vinter.*

Västervikssilhuetten är framtagen i samarbete med näringslivsbolaget Västervik Framåt AB, som sköter marknadsföringen av Västervik både till turister och mot näringsliv och framtida inflyttare.

- Under hösten 2017 fick vi frågan från VIK Hockey om vi kunde ta fram en fin silhuett över Västervik som man kunde ha på sina matchtröjor, detta som en hyllning till hemstaden. Vi är ju sedan tidigare partner till VIK och har redan ett samarbete, säger Västervik Framåt AB:s VD Thomas Eriksson, som fortsätter:
- Just vid denna tidpunkt hade vi på Västervik Framåt en idé om att skapa en silhuett som välkomstskylt vid infarten till Västervik. Vi anlitade den nationellt kända författaren, illustratören och bildkonstnären Lena Sjöberg som bor i Mörtfors för att ta fram förslag på en statssilhuett. När silhuetten var levererad hade vi en dialog med VIK angående designen på tröjan och har nu kommit fram till ett – som vi tillsammans tycker – väldigt fint och varumärkesbyggande resultat där sponsorers logos på ett bra sätt kombineras med silhuetten och även Västerviks varumärke som passar bra in i sammanhanget.

De kända byggnader som utgör motivet är Spårö båk, S:t Petri Kyrka, Gamla varmbadhuset, S:ta Gertruds kyrka, Nya Slottholmen, Stegeholms Slottsruin och slutligen Unos torn.

Replikor av matchtröjorna tas fram just nu och förväntas kunna säljas vid hemmapremiären i HockeyAllsvenskan på fanshoppen i Plivit Trade Hallen och på Intersport i Västervik.