Målvaktsnyheter: Ádám Vay missar resten av säsongen, Västerviks IK lånar Adam Åhman från HV71 under en vecka

6 december 2019 15:02
Peter Holm / Frilansfotograferna
Alfred Björklund / Frilansfotograferna
Spelarnytt

De tråkiga nyheterna först: Ádám Vay ådrog sig en allvarlig knäskada när han blev påkörd av en moraspelare förra fredagen och läkare har nu meddelat att hans säsong är över. Operation kommer att krävas, men det kommer att dröja tid innan det kan bli aktuellt. I och med att VIK:s andre målvakt Samuel Ward också är skadad (och ersatt med decemberlån av Visby/Romas Daniel Marmenlind) behöver Västerviks IK agera på målvaktsmarknaden och redan på söndag ansluter 20-årige västerviksfostrade HV71-målvakten Adam Åhman för ett lån på en vecka.


Adam Åhman har inlett säsongen med rehabilitering efter höftoperation, men är nu helt friskskriven. Han spelar säsongens första match på lördag med HV71:s juniorer och ansluter därefter till VIK:s trupp under söndagen och bör vara redo för laguttagning måndag kväll när Södertälje gästar Plivit Arena.

VIK:s sportchef Emil Georgsson kommenterar målvaktssituationen så här:

- Vi har fått beskedet om att Ádám Vays säsong är över, vilket är väldigt tråkigt. Samuel Ward kommer vara borta på grund av skada även nästa vecka. Därför är vi glada att vi har fått chansen att låna in Adam under nästa vecka.

- Det är så klart extra kul att få hem just Adam som är en egen produkt och det är bra för Adam att få matcher hos oss efter hans skada. Det blir en win win på alla sätt och vis, tycker jag.

Blir det spel för Adam Åhman under veckan innebär det a-lagsdebut i moderklubben Västerviks IK, en förening han lämnade som femtonåring 2015, redan året innan Västervik gick upp i HockeyAllsvenskan.

Adam Åhman har sedan dess haft en otroligt fin utveckling med SHL-debut i HV71 redan för två säsonger sedan och utlåning till IK Oskarshamn under förra årets lyckosamma säsong i HockeyAllsvenskan, då Adam var en av seriens allra bästa målvakter.

Adam Åhman har också spelat en lång rad juniorlandslagsmatcher, med spel i både U18-VM 2017 och JVM förra säsongen.

Adam Åhmans spelarprofil på Eliteprospects: