Spelarnytt: Schweizaren Ken Jäger skriver på för VIK för resten av säsongen

10 november 2018 13:03

På lördagen blev det klart att Västerviks IK skrivit kontrakt med 20-årige right-skjutande schweiziske centern Ken Jäger, senast i Rögle BK i SHL, för spel i HockeyAllsvenskan resten av säsongen 2018-19. Ken Jäger ansluter till Västervik på lördagen och gör sin första träning med VIK på söndagsmorgonen.


Ken Jäger har schweiziska storklubben HC Davos som moderklubb och spenderade i stort sett hela sin ungdoms- och juniortid i Davos, ofta med fina poängsiffror. Ken spelade även några matcher i Davos a-lag i högstaligan NLA de två senaste säsongerna.

Sista junioråret spelade även Ken Jäger JVM för Schweiz, där han stod för två mål. Totalt sett spelade Ken 20 juniorlandslagsmatcher under säsongen 2017-18 och producerade tio poäng (varav sju mål).

Efter förra säsongen knöt Rögle BK i SHL till sig Ken Jäger, men han har haft svårt att ta en tröja i SHL-laget under hösten och nu går han alltså vidare till Västerviks IK i HockeyAllsvenskan.

– Vi har en hel del skador just nu och måste bredda truppen. Ken är en schweizisk talang som haft svårt att få speltid i SHL. Därför är en lösning mellan Rögle, VIK och Ken bra för alla parter just nu. Förhoppningsvis kan Ken få ett nytt avstamp hos oss.

Kontraktet med Ken Jäger är skrivet för resten av säsongen 2018-19.

Nyheten om att Ken Jäger lämnar Rögle BK på RBK:s webb