Matchrapport: VIK seger mot Kristianstad
Publicerad: 2021-02-19
Efter två raka hemmaförluster utan gjorda mål framåt släppte det på fredagkvällen när man återigen fick vinna på hemmais med 3-0. Stor matchvinnare blev Daniel Marmenlind som inte släppte något skott förbi sig denna afton.

VIK som inte lyckats göra mål i dom två sista matcherna fick en drömstart mot Kristianstad när Zach Budish redan efter ca minut dunkar in 1-0 efter att ha snappat upp en puck efter slarv från gästerna.

Efter det är det VIK som är det bättre laget inledningsvis men ju längre perioden går desto mer börjas det slarvas i passningsspelet och Kristianstad får allt mer lägen i matchen för att kvittera.

Notabelt från första perioden är att VIK lyckas klara av ett långt boxplayspel 3 mot 5. Starkt boxat av VIK-laget.

VIK börjar även den andra perioden bäst och skapar lite tryck i gästernas zon.

Men även denna period börjar man att slarva i passning och positioneringsspelet och gästerna har lägen att kvittera men Daniel Marmenlind i VIK-målet agerar säkert.

När matchen står och väger så lyckas VIK i stort sett punktera tillställningen i slutet av andra när man inom loppet av minuten gör två snabba mål. Först är det Erik Gustafsson som skickar in en puck från sin backposition som letar sig in i nät.

Kort efter målet dras Oskar Pettersson ner och straff tilldöms VIK som Ryan Gropp sätter hur kyligt som helst och 3-0 ett faktum innan period vilan.

Tredje perioden är inte heller någon höjdarperiod från VIK:s sida men har koll på läget och kan utan några större problem spela hem 3 otroligt viktiga poäng i kampen om topp 6 placeringen.