Publicerad: 2019-03-11
J20
Ett samlat Västerviks IK J20 med härlig energi tog tre poäng i kvalserien mot Ulricehamns IF i lördagens match i Plivit Trade hallen. Hugo Bragesjö spikade igen och nollan hölls i jakten på J20 Elit.

Första perioden

Matchen börjar i ett högt tempo och lite böljande spel. Vi har ett jätteläge redan i andra bytet, men utan utdelning. Vi har lite mer av spelet och när det vänder har vi bra backcheck och släpper inte till något.

I nionde minuten vinner vi tekning bak till Calle Bülow och Olle Hanson styr in skottet till 1-0. Assist även till Herman Frisk. Efter målet spelar vi med bra rörelse och skapar flera målchanser.

Andra perioden

Perioden inleder vi med pp i en minut och har ett bra läge att öka på ledningen, men lyckas inte få in pucken. Efter cirka fyra minuter får vi chansen i powerplay igen, men vi slarvar för mycket med passningarna och får inget riktigt tryck.

Strax efter så får vi nytt numerärt överläge och Filip Windahl hittar in till Hampus Sjöblad som kan göra 2-0 när det bara gått sex sekunder av powerplay, tid 6:48. Vi åker på utvisning men vi gör det bra i boxplay och reder ut det bra. Perioden är jämn men vi skapar de vassaste lägena och är närmast ytterligare mål.

Tredje Perioden

Vi inleder med fortsatt bra energi och hårt jobb första minuterna. Därefter så har Ulricehamn visst tryck och efter ett långt byte tar vi timeout. Mest för att få extra vila och hitta tillbaka till enkelheten.

Vi drabbas av utvisning där vi gör ett mycket bra jobb i boxen. Efter cirka 13 minuter kan Filip Windahl sno åt sig pucken från Ulricehamns målvakt och sätter 3-0 i tom kasse. Vi spelar av matchen på ett effektivt och bra sätt.

Analys

Idag är alla påslagna och vill verkligen göra jobbet. Vi spelar med härlig energi och jobbar för varandra. Vi har bra rörelse och spelar enkelt när det behövs.

Boxplay gör ett kanonjobb idag och skotten vi släpper igenom tar Hugo Bragesjö i målet hand om. Vi tar en rättvis och härlig seger i jakten på Elit. /Ledarna

Matchfakta Stats Swehockey Västerviks IK - Ulricehamns IF 3-0