Matchrapport: Förlust mot Tingsryd med 0-2
Publicerad: 2021-02-17
Förlust i hemmahallen igen och på nytt nollade för andra matchen i rad. Spelmässigt var inte VIK sämre än gästerna men man hade förtvivlat svårt att få in pucken i mål. Storspel av Tingsryds målvakt, Andreas Ljunggren, gjorde också att VIK inte lyckades få in någon puck. Han hade lite hjälp av stolparna också.

Gästerna började matchen bäst innan VIK kunde arbeta sig in i matchen. Henrik Lundberg fick göra några fina räddningar i början. Även VIK hade ett par lägen att göra mål. Bl.a. Ryan Gropp. Perioden innehöll ett powerplay och det var Tingsryd som hade det. Bästa chanserna skapade VIK och det var Oskar Pettersson båda gångerna. Bl.a. ett friläge. Period ett slutade 0-0.

Andra perioden började med att Tingsryd hade en puck i stoplen men som det var tvunget att göra videobedömning på.

0-1 gör Anton Svensson på en målvaktsretur efter 3,38. Efter slarv av hemmalaget kan Tingsryd utöka ledningen knappa två minuter efter 0-1. Rasmus Bengtsson heter målskytten fram till 0-2.

VIK får spela powerplay ett par gånger men man har svårt att få till något bra spel.

I tredje perioden får båda lagen spela powerplay några gånger, bl.a. får VIK spela fem mot tre i 45 sekunder, men inget av lagen lyckas göra några fler mål i matchen. Närmast är ett par stolpskott av Rasmus Bengtsson och Emil Andrae.

VIK plockar ut målvakten med nästan fem minuter kvar och tar time out med minuten kvar. Tingsryd kan hålla undan och tar tre viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats.

Henrik Lundberg gjorde debut mellan stolparna och gjorde det riktigt bra. Han kan inte lastas för målen.