Matchrapport: Premiärseger i Stockholm
Publicerad: 2020-10-02
Västerviks IK fick bästa möjliga start på seriespelet. På fredagskvällen segrade laget i Stockholm mot AIK. VIK:arna började matchen bäst och tog också ledningen relativt tidigt. Hemmalaget jagade febrilt men ett stabilt VIK kunde till slut segra med 2-4.

Tuffast möjliga uppgift väntade Västerviks IK på fredagskvällen. Det syntes inte. Ett genomgående solitt VIK-lag kunde till slut triumfera på Hovet. 2-4 skrevs slutsresultatet till efter periodsiffrorna 0-1, 1-2, 1-1. {!C}

Efter ett ställningskrig inledningsvis i matchen så kunde VIK ta över taktpinnen. Föga förvånande kom också ledningsmålet genom Joakim Hagelin, i en period där gästande Västervik var det bättre laget. {!D}

När sedan Victor Öhman, helt på egen hand, gjort 0-2 efter att halva matchen spelats, så kändes tre poäng nära. AIK reducerade visserligen i spel i numerärt överläget snabbt därpå. Det dröjde dock inte länge innan VIK:arna återigen hade en tvåmålsledning på resultattavlan. Marcus Westfält målskytt den gången.

Den skulle också komma varsitt mål i den tredje perioden. I mittendelen av perioden utökade Tim Wahlgren VIK's ledning till 1-4 innan AIK, med bara två (!) sekunder kvar, kunde reducera till 2-4 som också blev slutresultatet. Skotten i matchen slutade 29-29.

Imorgon lördag, väntar nya utmaningar för VIK. Man reser då till Dalarna för möte med Mora IK. Ett Mora IK som idag besegrade BIK Karlskoga med 3-4.

Poänggörare för VIK: Oskar Drugge 0+2, Tim Wahlgren 1+0, Joakim Hagelin 1+0, Victor Öhman 1+0, Marcus Westfält 1+0, Erik Gustafsson 0+1, Alfred Barklund 0+1, Saku Kinnunen 0+1, Eetu Tuulola 0+1.