Spelarnytt: VIK skriver kontrakt med målvakten Arvid Ljung för resten av säsongen

9 januari 2020 13:08
Spelarnytt

Västerviks IK och 27-årige målvakten Arvid Ljung har under torsdagen skrivit ett kontrakt som gäller resten av säsongen 2019-20 i HockeyAllsvenskan. Arvid Ljung kom till Västervik på korttidslån från seriekonkurrenterna Karlskrona HK inför bortamatchen mot Karlskoga 28 december och har stått i VIK-kassen under två matcher. Nu blir han kvar i klubben resten av säsongen.


Arvid Ljung är 27 år gammal och har Kungälvs IK som moderklubb. Efter ungdoms- och juniorår i moderklubben, där han även hann med a-lagsmatcher i HockeyEttan, har han hunnit spela i klubbar som Nässjö HC och Töreboda HF i division 2, Mariestads BoIS i HockeyEttan, samt Almtuna IS och Karlskrona HK i HockeyAllsvenskan under de tre senaste säsongerna.

Västerviks IK:s två ordinarie målvakter Ádám Vay och Samuel Ward är båda skadade och det har tvingat ut klubben på målvaktsjakt. Från början hoppades VIK att Samuel Ward skulle återvända från skada under december, men rehabiliteringen har dragit ut på tiden och nu är det oklart när han kan vara tillbaka.

Nu har alltså Arvid Ljung lämnat Karlskrona HK permanent och han kommer att stå i Västerviks IK resten av säsongen.

- Vi lånade in Arvid från Karlskrona för att säkra upp målvaktssidan då Samuel Wards skadestatus var oklar för två veckor sedan och tyvärr har den situationen inte klarnat mer ännu, säger Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson, som fortsätter:

- Arvid har gjort det bra hos oss hittills och jag tycker att vi får en väldigt bra lösning med honom och Adam Åhman som vårt målvaktspar resten av säsongen nu.

Arvid Ljungs spelarprofil på Eliteprospects: