J20: Västervik - Wettern/Motala 3 - 2
Publicerad: 2019-10-01
J20 Matchrapport
VIK J20 tog andra raka vinsten i säsongens division 1 efter vinst hemma mot HC Wettern/Motala AIF. Målen gjordes av Svante Kopp (2) och Villiam Torstensson.

Första perioden

Vi startar första minuterna okej och har några halvchanser. Efter starten hamnar vi alltsom oftast på utsidan. Efter halva perioden så är det istället Wettern som tar ledningen efter slarv i egen zon.

Vi får spela boxplay och då lyckas Svante Kopp kvittera assisterad av Alexander Rehn. Vi fortsätter spela mycket i anfallszon men utan energi och utan trafik på kassen.

Andra perioden

Vi har några bra byten inledningsvis och får med oss ett power play. Ville Torstensson kan på egen hand dribbla igenom och göra 2-1. Pass från Isac Nilsson.

Efter målet har vi bra lägen att utöka ledningen bl.a. två ramträffar men det är Wettern som gör 2-2 när vi tappar markering i slottet. Efter målet drar vi på oss utvisningar som vi dock reder ut bra.

Tredje perioden

Direkt i upptakten av tredje perioden drabbas vi åter av en utvisning och även detta BP klarar vi bra. Vi fortsätter trycka på framåt men tar oss inte in på kassen. När vi äntligen skapar trafik kan Svante Kopp styra in ledningsmålet fram till 3-2 på Liam Tampölds skott, assist även till Arvid Fagerström. Tid 5:25.

Vi försöker få utdelning men har svårt att skapa de riktigt heta lägena. Har något PP efter ca 13 minuter men får inte in pucken. Sista minuterna slarvar vi en del när vi ska försvara ledningen. Vi åker på en utvisning med minuten kvar men vi spelar bra försvarsspel och tar tre poäng.