Matchrapport: Förlust i sudden mot Karlskoga
Publicerad: 2018-12-12

VIK förlorade den på förhand tuffa bortamatchen mot BIK Karlskoga med 3-2 efter förlängning. Dennis Frönland matchhjlälte för sitt lag. Tyvärr var det nog utvisningarna som fällde laget idag.

Sammanfattning

Period ett

I en chansfattig period har lagen var sin vass chans att ta ledningen, men perioden slutar 0-0.

Närmast mål var nog Calle Berglund när han nästan kommer fri med Kruse, skjuter ett skott som Kruse styr precis utanför stolpen.

Ken Jäger gör också en bra prestation bakom Olle Eriksson-Eks mål när han gör bort sin bevakare och lägger upp pucken till back, men pucken hamnar inte på dennes klubba.

Det är lite avvaktande spel i första, inget av lagen tar tag i spelet. Sista minuterna skapar hemmalaget lite press mot VIK-försvaret men man håller undan.

Skott: 9-5

Period två

I andra perioden är det betydligt bättre spel än i första och det är hemmalaget som tar ledningen redan efter 2:17 genom Fredrik Höggren. Ett skott utifrån som slinker förbi Kruse. Kanske tar det på någon.

Matchen första utvisning drabbar hemmalaget efter 4:11. VIK får till bra spel, vilket också renderar i mål. Skott från blå som målvakten räddar men pucken hamnar bakom Eriksson-Ek, där Holmström påpassligt kan peta in pucken.

Nytt PP i matchen men nu för BIK efter 6:56. Men VIK kan hålla undan.

VIK drar på sig ytterligare en utvisning efter att haft för många spelare på isen efter 10:18. Tyvärr utnyttjar hemmalaget det när Fredrik Forsberg kan slå in pucken i tom bur efter retur från Kruse redan efter nio sekunder.

Tyvärr drar VIK på sig ytterligare en utvisning när Kim Johansson åker ut efter 10:47, men trots bra spel från BIK kan VIK hålla undan.

I slutet av perioden är det nära att Bjerselius kan kvittera när han rundar målburen och försöker trä in pucken i mål "köksvägen".

VIK drar på sig ytterligare en utvisning med endast 12 sekunder kvar när Holmströms klubba fastnar under armen på en BIK-forward.

VIK drar på sig lite för mycket utvisningar i andra, fyra stycken, vilket gör att hemmalaget får ett övertag i matchen och kan trycka tillbaka gästerna vissa stunder.

Skott: 8-10

Period tre

VIK började tredje perioden i numerärt underläge men lyckas hålla undan från baklängesmål. Strax efter att VIK blivit fulltaliga kommer ett felpass från en hemmaspelare som hamnar hos Rondahl, som dock inte kan utnyttja chansen då Eriksson-Ek räddar hans skott.

BIK började tredje perioden lite bättre än VIK, men har ändå skapat lite chanser. Dock får BIK till lite längre anfall medan VIK kommer med lite ströanfall.

Efter 10:22 kvitterar VIK till 2-2 efter att PG:s lina lyckats låsa fast pucken i anfallszon. Rondahl får fram pucken till en framrusande Kim Johansson, som snyggt sätter pucken i mål.

I en spännande avslutning är det riktigt nära att Lindqvist-Hansen får bli matchhjälte när han fri framför Eriksson-Ek får ett lägen, men pucken räddas. Endast en och en halv minut kvar av perioden då.

Skott: 5-6

Förlängning

I spel tre mot tre skapade VIK de första chanserna. Bland annat hade Holmström ett lurigt skott.

Efter 1:58 visas Jacob Bjerselius ut för en slashing framför egen målvakt och det blir spel fyra mot tre.

VIK krigar bra i det numerära underläget. #64 blockar skott och får riktigt ont och med en sekund kvar av utvisningen avgör hemmalaget med ett backskott. Sista målskytten blev Dennis Fröland.

Analys

VIK krigar till sig en poäng i matchen men drar på sig lite för många utvisningar idag. Tror det fäller laget lite samt att man inte heller får med sig så många utvisningar heller. Fem utvisningar för VIK och endast en på hemmalaget, då VIK gjorde sitt första mål.

Nu gäller det att ta nya tag på lördag i Västerås. Återigen en tuff match och då får vi hoppas att Trevor Mingoia och Victor Öhman är tillbaka i spel.