J20: Kungälvs IK - Västerviks IK 4-2
Publicerad: 2019-01-20
J20
Kungälvs IK var de bättre laget när Västerviks IK J20 förlorade lördagens match med 4-2. Västerviks mål gjordes av Calle Jacobsson och Arvid Fagerström. Här kan du läsa mer om matchen.

Första perioden

Kungälv startaFörstr matchen bäst och vi är lite avvaktande. Men i sjunde minuten får vi powerplay och kan ta ledningen. Målskytt Calle Jacobsson, snyggt framspelad av David Andersson och Manfred Träff Williams.

Efter 10.40 kvitterar Kungälv till 1-1 på skott utifrån. Kungälv har klart övertag och tillåts komma i hög fart genom mittzon. Oavgjort står sig dock perioden ut.

Andra perioden

Vi har skott i ramen efter en minut, men minuten efter är det Kungälv som gör 2-1 och efter fem minuter gör de också 3-1. Likt första perioden håller Kungälv hög fart och spelar bra. Vi har svårt att skapa särskilt mycket framåt.

Efter cirka 17 minuter ökar Kungälv på till 4-1. Vi avslutar perioden med powerplay och har ett skott i ramen.

Tredje perioden

Vi inleder sista perioden lite bättre men utan att skapa de riktigt heta lägena.

Vi får chansen i powerplay efter sju minuter, men inget riktigt flyt i spelet.

Efter tio minuter får vi spela powerplay igen och lyckas reducera till 4-2 och visst hopp om poäng. Mål av Arvid Fagerström, ass Ville Torstensson och Adam Ljungqvist.

Med drygt fem minuter kvar får vi ytterligare möjlighet i powerplay, men denna gång får vi det inte att fungera. Vi plockar målvakten, men resultatet står sig matchen ut.

Analys

Vi möter ett bättre lag ikväll som spelar med hög fart och som vi har svårt att få stopp på. Kanske de bästa vi mött.

Trots det så lyckas vi ändå vinna sista perioden och hade vi utnyttjad sista powerplay så hade det kanske blivit lite nerv i slutminuterna.

Vi laddar om batterierna och siktar på vinst på tisdag, när Värnamo GIK kommer till Plivit Trade Hallen. Matchstart 19.00, välkommen!