Spelarnytt: Henrik Malmström har skrivit tvåårsavtal med Västerviks IK!

9 december 2018 10:30

Den 20-årige storväxte backen Henrik Malmström har skrivit tvåårsavtal med Västerviks IK efter två veckors korttidslån från Södertälje SK.


Henrik Malmström har Linköpings HC som moderklubb och han spenderade de första junioråren i LHC. Som sistaårsjunior förra året fick Henrik chansen att spela 47 allsvenska matcher i Södertälje SK och där har Henrik spelat tills sportklubben valde att låna ut Henrik först till Huddinge i HockeyEttan och därefter till Västerviks IK för två veckor sedan.

- Henrik är en lovande ung back som vi haft ögonen på sedan förra året. När vi fick chansen att testa honom i spel tog vi den direkt och han har verkligen övertygat under de fem matcher han har spelat hos oss, säger Emil Georgsson, Västerviks IK:s sportchef.
- Vi är väldigt glada över att ha kunnat knyta upp Henrik Malmström för resten av den här säsongen och över nästa säsong, säger Emil Georgsson avslutande.

Henrik Malmström har spelat fem matcher i VIK-tröjan under hösten och har stått för fyra assistpoäng. Kontraktet med Västerviks IK gäller över säsongen 2019-20.

VIK-TV

Se en dagsfärsk intervju med Henrik Malmström här:

*Henrik Malmström om sin hockeykarriär och kontraktet med VIK*

Henrik Malmströms spelarprofil på Eliteprospects

Följ lagbygget 2018-19 här