J20
Vinst borta mot Sävsjö-laget HA74 med 5-1. Andra raka segern i årets serie.

HA74 - Västervik 1-5

1:a perioden

Vi startar matchen med två bra byten och får med oss Powerplay omgående. Skapar något läge men utan att få utdelning.

Tyvärr är stora delar av perioden alltför loj där vi inte gör jobbet fullt ut. Petigt och halvhjärtat överlag och perioden slutar 0-0.

2:a perioden

Andra perioden startar inte mycket bättre än att vi får spela boxplay och HA74 tar ledningen med 1-0 efter ca 3 min.

Vi har några halvbra byten men saknar det riktiga drivet och kampen in på kassen. Vi har PP efter 8 min och är nära kvittering.

När vi äntligen skapar oreda så kommer 1-1 efter backskott från Liam Tampöld som Filip Windahl är sist på. Assist även till Filip Öhlin.

Vi har ytterligare ett PP med ett ribbskott för att därefter ställa till det i egen zon och HA74 är nära utdelning.

Avslutar perioden i spel tre mot fem.

3:e perioden

Vi reder ut första minutens boxplay bra. Efter det har vi några okej byten och anfall. Vi lyckas ta ledningen med 1-2 på spelvändning när Svante Kopp nätar, ass Isak Grönlund efter fyra minuter.

Är något bättre än första två perioderna men fortfarande en del enkla misstag. Vi utökar dock ledningen till 1-3 genom Herman Frisk, ass Melker Lundberg och Svante Kopp efter 7 minuter.

Sen klarar vi av ett bp och efter 12 min så gör Christian Jonsson 1-4 och punkterar matchen.

1-5 gör Alexander Rehn i PP ass Manfred Träff Williams ass och Christian Jonsson efter 18 min.

Sammanfattning:

Trots att vi trycker på vikten av bra fokus från start så blir det nästan tvärtom från start. Svårt att peka på varför det blir så. Omedveten underskattning?

Något vi får jobba på i såna här måstematcher. I sista gör vi det bättre och kan avgöra matchen och idag tar vi med oss 3 pinnar hem.

Vi laddar om med bra träning på måndag inför derbyt mot Vimmerby på tisdag.

Tabell och övriga resultat hittar du här!