Backen Kim Johansson tillbaka till Västerviks IK!

4 juni 2018 16:29

20-årige backen Kim Johansson är klar för Västeriks IK och kommer att spela i klubben i HockeyAllsvenskan 2018-19. Kim Johansson kommer närmast från Luleå HF där han spelat både i J20- och a-laget, samt en avslutande period som utlånad till Bodens HF i HockeyEttan.


Kim är född och uppväxt i Luleå och har varit sin moderklubb trogen hela karriären. Där har han hunnit med spel i J18 och J20 i fem säsonger och de två senaste säsongerna har han testat a-lagsspel i SHL under femton matcher.

Senaste säsongen 2017-18 hade Kim Johansson en låneperiod på 18 matcher i Västerviks IK, han hann även med spel tre matcher i J20-landslaget. Kim lånades också ut till Bodens HF under 21 matcher i säsongsavslutningen, där han avverkade både spel i norra allettan och även play off-spel inför kval till HockeyAllsvenskan mot Nybro och Kallinge/Ronneby. I Boden fick Kim stort ansvar i första backpar och stod för flera viktiga poäng i lagets powerplay.

VIK:s sportchef Emil Georgsson kommenterar att Kim återvänder till Västervik så här:

Vi är glada över att Kim väljer att komma tillbaka till oss denna säsong. Kim har alla möjligheter att bli en riktigt bra back på sikt och genom att ta steget ner från SHL till Allsvenskan så kan han få chans att få dom spelminuter han behöver för sin utveckling, säger Emil Georgsson och fortsätter:
- Kims första matcher hos oss ifjol lovade gott, men precis som hela lagets trubbiga start förra säsongen, så blandade Kim sina insatser också. I och med att Kim är Västerviks spelare från start denna säsong så känns detta mycket spännande.

Följ lagbygget 2018-19 här