Matchrapport: VIK förlorade i första ronden mot Timrå IK
Publicerad: 2021-04-04
VIK dominerade inledningsvis men Timrå jämnade ut och kunde slutligen segra med 3-1 efter att ställningen var lika på ett inför tredje perioden. VIK:s mål gjordes av Zach Budish.

VIK dominerade i inledningen av matchen och hemmalaget Timrå tilläts inte skapa något av värde. Jacob Johansson i hemmalagets mål storspelade och såg på egen hand till att ställningen var 0-0 inför andra perioden.

Väl i den andra perioden så jämnade Timrå ut spelet. Det skapades lägen åt båda håll men det var Västervik som måljublade först. 0-1 gjordes av Zach Budish som elegant gav VIK ledningen i matchen efter att Timrå haft en avvaktande utvisning. I mittendelen kvitterade grundseriens poängkung Jonathan Dahlén till 1-1 vilket också var ställningen inför den tredje perioden.

I den tredje perioden så fick hemmalaget en drömstart. När perioden var 1:52 gammal så gav Jacob Olofsson Timrå ledningen till 2-1. VIK kämpade och slet och fick även möjlighet till kvittering i numerärt överläge efter att nästan halva perioden hade spelats men man lyckades inte förvalta det läget. När VIK minuter senare drabbades av ett matchstraff och kort därefter av ytterligare en utvisning så lyckades Timrå utöka sin ledning till 3-1 genom Jacob Blomqvist. Tid för målet var 17:19.

VIK lyfte ut Daniel Marmenlind men närmare än så kom man inte denna kväll. Nya tag redan på måndag då VIK återigen spelar på bortais innan man vänder hem för två hemmamatcher i Plivit Arena.