Matchrapport: VIK förlorade svängig match i Västerås med hela 7-2
Publicerad: 2020-01-30
Svängigt och tyvärr målrikt värre när VIK:arnas segersvit stannade på fyra på onsdagskvällen. Västerås kunde vinna i ABB Arena Nord inför 3040 åskådare och slutresultatet skrevs till slut till 7-2 efter periodsiffrorna 2-1, 2-1, 3-0. Mål för Västervik från Ken Jäger och Erik Nyström

Sammanfattning

Första perioden

Västervik får en tung inledning på matchen. När klockan står på 3:30 så tar hemmalaget ledningen. Viktor Hertzberg styr in Alexander Younans skott från blålinjen.

Ytterligare hemmamål skulle inte dröja länge. När 5:12 var spelade utökade Västerås sin ledning, något som fick VIK-ledningen att ta timeout. Målskytten för Västerås var Daniel Öhrn.

Minuter senare får Västerås spela i numerärt överläge något som VIK:arna klarar av tämligen enkelt. VIK höjer sedan sitt spel och får några längre anfall.

{!G}

Mål skulle komma för Västervik. I spel 4-mot-4 reducerar Ken Jäger Västerås ledning. Ett elegant mål av schweizaren som först lurat ner Västeråsmålvakten, Jesper Myrenberg, sedan rundat målet och lagt in pucken. Gästerna får energi av målet och har bud på mer men perioden slutar 2-1 till västmanlänningarnas favör.

Skott: 10-10.

Andra perioden

Andra perioden är bara 15 sekunder gammal när VIK får chansen i numerärt överläge. Trots hårt tryck lyckas hemmalaget att undvika en kvittering. Det var mycket VIK i inledningen men Västerås skulle även dom få chansen i numerärt överläge efter nästan sju spelade minuter.

Västervik klarar visserligen underläget men bara sekunder senare utökar hemmalaget till 3-1. Viktor Hertzberg målskytt återigen. Direkt efter att domaren släppt pucken efter målet drabbas VIK av ytterligare en utvisning. Kort därefter gör Isac Skedung 4-1.

Den chansrika perioden skulle bjuda publiken på ytterligare mål. Med drygt fem minuter kvar reducerar Erik Nyström. Därefter väntade fem minuter med otroligt många chanser åt bägge håll. Bäst chans fick Västerås på straff med elva sekunder kvar av perioden men inget mål den gången.

{!H}

Skott: 11-17.

Tredje perioden

VIK håller i taktpinnen i inledningen. Efter sex spelade minuter är man en ramträff ifrån en reducering. Trots kraftigt spelövertag från VIK så är det Västerås som utökar sin ledning till 5-2. Jimmie Jansson målskytt efter 10:33.

Ytterligare hemmamål skulle komma innan matchen var över. Viktor Hertzberg målskytt för tredje gången denna kväll till 6-2.

Västerås skulle också tilldömas ännu en straff denna afton. Stolpen räddar Adam Åhman från att kapitulera den gången.

När Västerås får avsluta matchen i fem mot tre-spel så kommer också 7-2 som även blir slutresultatet. Fredrik Johansson är målgöraren.

Skott: 11-10.

Analys

Det var inte alls den ordning och reda som VIK visat upp under de senaste matcherna. Detta, i samband med att man tar alldeles för mycket utvisningar, gör att man tvingas vända hem med en förlust denna kväll.

{!I}

Matchfakta

Västerås IK - Västerviks IK 7-2 (2-1, 2-1, 3-0)

5-2: 50:33: Jimme Jansson utan ass

6-2: 54:07: Viktor Hertzberg, ass Jerome Leduc (PP1)

Tabellen efter dagens matcher

I och med kvällens förlust så tappade VIK en placering i tabellen. Man är nu på elfte plats.

VIK-TV

{!F}

Highlights från matchen från C More

Stillbilder från matchen

{!C}

Media om matchen

Västerviks-Tidningen "VIK aldrig nära – så var matchen. Kom aldrig tillbaka efter mardrömsstarten – vi rapporterade" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks-Tidningen "VIK föll klart borta mot Västerås" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks-Tidningen "'Är misstag som blir kostsamma' – VIK föll klart – trots att man skapade en hel del heta målchanser" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks-Tidningen "BETYG: Han var godkänd i VIK 'Kom in med energi precis som han önskade'" - endast för tidningens prenumeranter

Dagens Västervik "Västervik chanslöst i VIK-mötet i Västerås"

Dagens Västervik "Micke efter förlusten: 'Korkade utvisningar av oss'"

SR P4 Kalmar "Västerviks trend bruten - Förlorade mot Västerås" - med Erik Gustafsson-intervju

SR P4 Västmanland "Storseger för VIK Hockey i märklig match" - med Viktor Hertzberg-intervju

VLT "Två spelare utgick skadade - När VIK tog efterlängtad seger" - endast för tidningens prenumeranter

VLT "VIK-tränarens besked om skadorna – ser illa ut: 'Blir borta ett tag'" - endast för tidningens prenumeranter

Hockeysverige.se: "Ny stjärnkeeper klar - då storspelade Modomålvakten"

Hockeypuls.se: "HA-svepet: KIK tog överraskande seger – Hertzberg med hattrick för VIK": 'Bland det bästa vi gjort'"

{!J}

Nästa match är redan på fredag den 31 januari då Almtuna gästar Plivit Arena. Då är det fri entré då välvilliga företag och privatpersoner bjuder på inträdet. Läs mer om matchen här