Publicerad: 2018-10-15

Vinnst för Västervik Ik i hemma premiären mot Tingsryd AIF

7- 1

1:a perioden

Vi kommer ut krampaktigt och blir lite stillastående i inledningen och har inte alls farten och energin som vi ville ha från start, kanske va det lite premiärnerver. Efter ca 10 min började vi komma in i matchen på ett bra sätt och hitta lite längre anfall. 1-0 kommer genom en bra prestation och rappt skott av Carl Henrik Edwardsson, tid 15:40. 1-0 efter första

2:a perioden

Vi börjar andra perioden med ett powerplay och efter 1:08 gör Anton Fredriksson mål efter ett skott från blålinjen. Vi fortsätter att trycka ner Tingsryd och gör 3-0 efter 5:49 genom ett direktskott av Alexander Rehn. Tingsryd reducerar ca 1 min senare efter lite slarv i egen zon men vi svarar upp bra på det och gör 4-1 16 sekunder efter det med en fin skridskoåkning av Oskar Kavhed som åker rakt igenom hela Tingsryd och sätter den i krysset. Vi gör ytterligare ett pp mål i slutet av perioden genom ett snyggt spel och avslut av Oliver Sällberg ,
5-1 efter andra perioden.

3:e perioden

Här fortsätter vi där vi slutade och gör ett snyggt klapp klapp mål efter 23 sekunder på en spelvändning, 6-1 genom Joakim Strandljung framspelad av windal och bra förarbete av Kopp. Vi spelar sen av perioden på ett bra sett och Isak Claesson sätter sen spiken i kistan och gör 7-1 efter 14:19 med ett lurigt skott. Sista 5 min fick vi spela mycket boxplay och 3 mot 5 men det klarar vi av på ett väldigt bra sätt. Sista perioden slutar 2-0 och vi vinner rättvist med 7-1.

Sammanfattning:

En väldigt bra genomförd match av alla spelare där vi tycker att vi är det bättre laget sett över 60 min. Vi vill ge alla spelare beröm idag då vi tycker att alla verkligen va med och bidrog till segern. Kul att se vårat boxplay som jobbade stenhårt där ute och att vårat powerplay fungerade