J20: Vinst mot Vimmerby
Publicerad: 2020-01-08
J20 Matchrapport
VIK J20 tar andra raka segern i fortsättningsserien i division 1B. Underläge med 2-0 och 2-1 efter period innan killarna tog tag idet och vann de andra två perioderna med 5-0. Två mål från Oliver Svenssons klubba.

2020-01-07

Sammanfattning

Första Perioden

Vi har det mesta av spelet från start men utan att riktigt vara på tå. Vi spelar PP efter ca 3 min där vi har någon halvchans. Vi fortsätter trycka på men det är segt.

Efter 9 min tar Vimmerby ledningen med 1-0 och två minuter senare gör de även 2-0 efter att vi slarvar. Vi får till en snabb reducering när Oliver Svensson trycker in returen på Hampus Sjöblads skott.

Vi får spela fem mot fyra och ca 30 sekunder fem mot tre utan att få utdelning trots bra lägen.

Skott: 7-19

Andra Perioden

Vi är inte nöjda med första perioden framförallt saknar vi energi och fart från alla att man verkligen kör fullt hela tiden. Det ser genast mycket bättre ut och vi styr matchen helt.

När vi får PP efter 4 minuter så hittar Filip Windahl in till Manfred Träff Williams som gör 2-2, ass även till David Andersson.

VIK drar på sig en dubbelutvisning och vi får spela boxplay i 4 minuter. Boxplayspelarna gör ett kanonjobb.

Vi skapar flera målchanser där Vimmerbys målvakt står på huvudet, men till slut så gör Olle Hanson 2-3 efter att hela femman satt ordentlig press. Ass Filip Windahl och Hampus Sjöblad .

Skott: 6-13

Tredje Perioden

Vi fortsätter köra i inledningen av tredje perioden och när vi bryter i mittzon och ställer om kan Oliver Svensson göra 2-4, ass Svante Kopp och David Hermansson.

I PP ett par minuter senare så kan Arvid Fagerström trycka in en retur till 2-5, ass Calle Jacobsson detta efter ca 8 min.

3 min senare kan David Andersson sätta 2-6 efter snyggt spel, ass Manfred Träff Williams och Arvid Fagerström.

Vi har bud på fler mål men resultatet står sig tiden ut.

Skott: 8-14

Analys

Efter en trög första period så tar vi tag i det ordentligt och alla börjar köra och göra jobbet. Förhoppningsvis så har polletten trillat ner hos de flesta att det krävs att man gasar från start även mot de lite sämre lagen.