Dan Pettersson återkallas till Linköpings HC

2 december 2019 18:00
Spelarlån

27-årige centern (fyllde i fredags, grattis i efterskott!) Dan Pettersson har varvat upp med matchspel som utlånad till Västerviks IK under sex matcher. Linköpings HC har under måndagen bestämt att återkalla Dan till SHL-laget och han ansluter till LHC direkt. Dan har spelat i andrakedjan och stått för två målgivande passningar under utlåningen.


Dan Pettersson drabbades av en knäskada hos Linköpings HC i slutet på SHL-säsongen 2018-19 och spenderade sommaren och säsongsinledningen med rehabilitering för att komma tillbaka till LHC.

Det var för knappt tre veckor sedan som Linköpings HC, Dan Pettersson och Västerviks IK kom överens om att Dan skulle starta comebacken från vårens knäskada med spel i HockeyAllsvenskan och VIK.

Det hann bli sex matcher från start i VIK-dressen och spel i andrakedjan med Peter Krieger och omväxlande Emil Alba och Erik Nyström som tredjelänk. Totalt blev det två assistpoäng från Dan Petterssons klubba och även stabila resultat i Dans paradgren tekniningar, med mer än två tredjedelar vunna nedsläpp och en förstaplats i seriens tekningsliga när han nu lämnar laget.

Dan Pettersson är redan tillbaka i träning hos LHC.

Västerviks IK vill tacka Dan Pettersson och Linköpings HC för värdefulla insatser på isen och för ett bra samarbete.