VIK-tjej spelar med Smålandslaget i Stålbucklan

15 februari 2019 11:30
Stålbucklan

Nästa vecka är det dags för årets upplaga av Stålbucklan, hockeytjejernas motsvarighet till TV-pucken. I år spelas turneringen i Ljungby med omnejd och i Smålandlaget spelar Alice Jiborn från Västerviks Ishockey Klubb.


Stålbucklan genomförs den 21 - 24 februari i Ljungby, Alvesta, Rydaholm och Diö. I årets turnering deltar 16 distriktslag från hela Sverige med runt 300 spelare, bortåt hundra ledare och lika många funktionärer. En turnering för flickor som spelar ishockey och är födda mellan 2003 - 2005.

Uttagen i Smålandslaget är Alice Jiborn från Västerviks Ishockeyklubb. I vanliga fall spelar hon back i VIK:s U-14 lag tillsammans med elva killar. Alice Jiborn började spela ishockey redan som femåring och deltar nu för första gången i Stålbucklan.

Småland spelar i grupp A i Ljungby Arena och möter lagen från Gästrikland/Hälsingland, Västerbotten och Östergötland. Första matchen spelas på torsdagen och de två övriga på fredagen. Om Småland går vidare spelas kvart- och semifinal på lördagen, medan finalen spelas på söndag. SVT sänder semifinaler och final.

Smålands hockeytjejer stöds av bland annat Bostadsbolaget i Västervik, Västerviks kommun, Novacore AB i Gamleby och Walters Foto.

Årets upplaga av Stålbucklan blir den sista. Till hösten blir hockeytjejerna en del av TV-pucken, då distriktslag för både tjejer och killar parallellt gör upp vem som är bäst i Sverige.

Spelprogram för Stålbucklan 2019

Resultat Stålbucklan grupp A 2019

Reslutat Stålbucklan slutspel 2019

Samarbetspartners till Stålbucklan 2019 från VIK:s hemort

Bostadsbolaget i Västervik

Västerviks kommun

Novacore AB

Walters Foto