REKORD för antalet VIK-Kronor!

8 februari 2019 16:19
VIK-kronan

Under fredagseftermiddagen lyckades Västerviks IK uppnå ett av två mål med vårens VIK-Kronanmatch, nämligen antalet insamlade VIK-Kronor från näringsliv och privatpersoner. Antalet i skrivande stund är 251 kronor per besökare på måndagens VIK-Kronanmatch mot Björklöven. Målet för insamlandet av VIK-Kronorna var 250 kronor och därmed är det tidigare rekordet också slaget.


- Att det finns ett så starkt stöd för VIK:s kronansatsning gör mig otroligt glad och stolt – det visar att klubbens a-lag i landets näst högsta serie och vår ungdomsverksamhet engagerar väldigt många människor på ett starkt sätt, säger Per Embretsen, ordförande i Västerviks IK.

- Det är många företag som verkligen har ställt upp för VIK i den här kampanjen och vi är ödmjukt tacksamma till vart och en av dem, men jag är extra tacksam för alla privatkronor som kommit in den här gången, säger Västerviks IK:s marknadsansvarige Stefan Jillehed och fortsätter:

- Det är privata löften om ekonomiskt stöd som uppgår till en motsvarighet till 37 VIK-kronor, så många har vi heller aldrig haft förut.

Publiksiffran, nästa mål

Nu går VIK:s rekordförsök vidare under helgen och fokus kommer att skiftas till att locka så många åskådare som möjligt till Plivit Trade Hallen på måndagskvällen, när Björklöven kommer på besök och entrén är gratis. Gällande publikrekord ligger runt 2500 åskådare och sedan den tidpunkten har ett antal ståplatser byggts om till färre sittplatser. Det innebär troligen att ett publikrekord är svårt att nå, men målet står ändå klart för klubben:

- Kan vi nå upp till 2000 personer eller mer i publiken så kommer vi dels att skapa en magisk stämning som kan lyfta vårt lag i den extremt viktiga streckstridsmatchen mot Björklöven, säger VIK:s kassör Johan Hammarstedt och fortsätter:

- Och eftersom klubben får mer ekonomiskt stöd från varje satsad VIK-Krona för varje person som kommer till ishallen, så hoppas jag att extra många kommer att ta chansen att gå när det nu är fri entré och gratis korv till alla som kommer i tid före nedsläpp.

Korvserveringen av gratiskorvar kommer att ske före nedsläpp klockan 19.00, så det gäller att komma till Plivit Trade Hallen i god tid på måndagskvällen för att alla ska hinna få sin korv.

Håll också utkik efter maskotarna Mica, Lysse och Edvin från ICA Maxi, Västervik Resort och Tjustbygdens Sparbank, som alla tre som alla kommer att dela ut godis till barnen i pauserna.

Det går fortfarande att köpa sittplatsbiljetter till matchen, de kostar 80 kronor per plats och säljs via de normala försäljningskanalerna.

Köp sittplatsbiljett till VIK-Kronanmatchen här

Läs allt om VIK-Kronan och se vilka som är med och stöttar VIK-Kronanmatchen här!