J20: Västerviks IK - Bäcken HC 4-2
Publicerad: 2019-02-03
J20
Västerviks IK gick segrande ur en jämn hemmamatch under lördagen mot Bäcken HC. VIK tog därmed tre viktiga poäng och ligger nu på en tredje plats i tabellen i Juniorettan, Region Syd. Västervik uppträdde som ett samlat lag där Alexander Skepp i målet gör en fin match och Filip Windahl gör hattrick och är inblandad i samtliga mål.

Första perioden

En jämn start från början och ganska tillknäppt första minuterna. Båda lagen skapar lite halvchanser. Efter tio minuter får vi powerplay där vi har något bra läge, men utan att få utdelning. I fjortonde minuten får vi friläge och skjuter i stolpen.

Efter 15:14 får vi nytt powerplay och 16.56 så gör Carl - Henrik Edvardsson 1-0, assisterad av Filip Windahl och Joakim Strandljung. Med en och en halv minut kvar har vi ytterligare möjligheter i powerplay, men 1-0 står sig perioden ut.

Andra perioden

Perioden inleds med spel fyra mot fyra i 30 sekunder och sen spelar vi boxplay. I en två mot ett-situation kan Arvid Fagerström spela fram Fille Windahl, som gör 2-0 i boxplay vid tid 1:53. Vi drar på oss ny utvisning och Bäcken skapar lägen, men Alexander Skepp räddar.

Bäcken tar över spelmässigt och vi fastnar i egen zon. De reducerar till 2-1, tid tio minuter. Vi har bra läge för 3-1, men lyckas inte sätta dit pucken. Efter 15 minuter kvitterar Bäcken till 2-2 när vi slarvar med ett byte.

Tredje perioden

Vi har bra läge i inledningen av perioden, men utan att få utdelning. Strax efter har Bäcken bra chans, men Skepp räddar. Matchen står och väger och det är helt jämnt.

I elfte minuten får vi boxplay och boxen gör ett bra jobb. Precis när vi blir fulltaliga så kommer Filip Windahl fri och gör inget misstag till 3-2.

Med fem minuter kvar drabbas vi av ny utvisning och Bäcken skapar flera målchanser, men vi håller tätt. När knappt två minuter kvar fullbordar Filip Windahl sitt hattrick, när han lägger pucken mot mål och den går in via ribban. Assist från Arvid Fagerström.

Analys

Återigen så gör vi en bra match där vi jobbar hårt för varandra och offrar oss för laget. Första perioden är ganska jämn och vi utnyttjar ett av våra powerplay.

Efter 2-0 tappar vi initiativet och Bäcken kommer tillbaka och inför sista är det helt jämnt. Med tur och skicklighet så lyckas vi gå segrande ur fighten och vinna med 4-2. Efter ett hårt jobb och bra energi på is och i bås, framförallt sista 20 minuterna.

Plus till hela laget. Extra plus till Alexander Skepp i kassen, till Filip Windahl, inblandad i alla mål och till boxplay.