Publicerad: 2018-11-05

Mörrums GoIS IK VS Västerviks IK 3-4 (GWS)

(0-1, 3-2, 0-0, 0-0, 0-1)

1:a perioden

Matchen öppnas i ett högt tempo där Mörrum checkar hårt och får lite tryck på oss i inledningen. Vi jobbar oss in i matchen och börjar få lite längre byten i deras zon, 0-1 kommer efter 9:45 genom ett bra skott av Hugo Salomonsson. Mörrum sticker upp stundtals och har två ramträffar innan periodens slut. Skott 2-10.

2:a perioden

Vi börjar lite stillastående och har svårt att få ut pucken ur egen zon, Mörrum kvitterar efter 1:08. Vi svarar upp på ett bra sätt och gör två snabba mål, 1-2 genom Manfred Williams 4:49 och 1-3 genom Svante Kopp efter 5:43. Sen tappar vi konceptet fullständigt och gör det väldigt svårt för oss, genom svåra passningar i egen zon och mittzon sätter vi varandra i dåliga lägen och Mörrum sköljer över oss och kommer i kapp till 3-3. Vi tar en timeout och försöker lugna ner oss och hitta rätt igen och lyckas hålla 3-3 perioden ut.

3:e perioden

Vi pratar inför tredje att vi ska spela ett rakare spel genom att sluta tappa puckar på linjerna. Vi har några chanser att avgöra matchen men lyckas inte få in pucken, vi får med oss ett powerplay in i förlängningen men ingen utdelning där heller. Matchen går till straffar där Olle Hansson och Joakim Strandljung satte sina straffar och Joakim Stensson räddade samtliga straffar, därmed tar vi med oss två poäng hem till Västervik.

Sammanfattning:

En tuff match där vi möter ett skridskostarkt lag. Dom sätter oss ofta i tidspress genom hård forchecking och vi måste jobba på att ta snabbare beslut och hjälpa backarna genom att hålla upp deras forwards, vi tycker att vi gör det bra stundtals men vi bjuder på två mål idag där vi inte är tillräckligt snabba i tanken. Vi är övertygade om att det kommer bli bättre och bättre ju fler tuffa matcher vi spelar. Extra beröm för arbetsinsatsen idag då inte spelet fungerade klockrent och till Joakim Stensson som gjorde det bra i målet samt vårat boxplay som städade bort samtliga utvisningar.