Kontraktsförlängning: Kim Johansson förlänger med Västerviks IK

7 februari 2019 12:30
Kontrakt

Västerviks IK har gjort klart med säsongens andra kontraktsförlängning när 20-årige luleåfostrade backen Kim Johansson skrivit på ett nytt ettårsavtal med klubben. Kim har spelat 42 matcher i VIK denna säsong och hittills stått för två mål och tio assist från sin backplats. Kim har spelat i genomsnitt nästan 19 minuters istid per match under säsongen, vilket är i topp fyra i laget.


Kim Johansson kom till Västerviks IK redan föregående säsong på ett 18 matcher långt lån från Luleå HF i SHL och J20 Superelit. Inför denna säsongen skrev Kim och VIK ett ettårskontrakt och nu har alltså parterna kommit överens om en förlängning på ytterligare ett år.

Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson kommenterar kontraktsförlängningen med Kim Johansson så här:

- Kim är en toppenkille som tar utvecklingssteg varje dag hos oss. Jag ser stor potential i hans spel och tror att han kommer att ha en lång hockeykarriär. Det är en perfekt plats för Kim att fortsätta att utvecklas i en klubb som vår och för oss är det perfekt att kunna ha en spelare som Kim Johansson kvar i starten av hans seniorkarriär.

Kim Johansson själv säger så här om sin kontraktsförlängning:

Varför bestämde du dig för att förlänga med VIK?

- Jag trivs otroligt bra både i klubben och staden. Jag känner att vi har något bra på gång med VIK. Samtidigt så trivs jag med både Karlin och Micke, vilket var en stor del i mitt beslut. Som alla andra hockeyspelare vill jag uppåt i karriären och här har jag bäst möjligheter till det.

Hur ser du på den roll du fått i VIK den här säsongen?

- Sjävklart är jag glad över den rollen tränarna har gett mig. Jag får spela både defensiva och offensiva situationer. Samtidigt är jag inte nöjd där utan jag siktar alltid på att ta mitt spel till ännu en nivå.

Vad är det bästa med Västerviks IK?

- Svår fråga. Men jag skulle säga den personliga kontakten man får med alla som jobbar i sån liten klubb som VIK. Allt från folk på kansliet till fans. Man känner i princip alla, säger Kim Johansson avslutande.

Nu har Västerviks IK fyra spelare på kontrakt säsongen 2019-20:

Victor Öhman
Henrik Malmström
Erik Ullman
Kim Johansson

Dessutom står tränarna Mattias Karlin och Mikael Johansson under kontakt över säsongen 2019-20.