Matchrapport: Målkvalakad när VIK förlorade i Södertälje
Publicerad: 2020-03-12
Det blev en galen målfest när Västervik förlorade mot Södertälje i inledningen av slutspelsserien på onsdagskvällen. Matchen slutade 8-6 i hemmalagets favör efter att man avgjort sent i tredje perioden. VIK:arna hämtade upp ett 4-1-underläge till 4-4 och kvitterade totalt fyra gånger, men det räckte dessvärre inte till poäng denna kväll.

Sammanfattning

Första perioden

VIK får en tung start på matchen. I matchminut tre tar Södertälje ledningen med 1-0. Målglade Nick Olesen noteras för det. Nästan omgående efter ledningsmålet visas en hemmaspelare ut då Victor Wänghult drabbats av en ojusthet.

I efterföljande numerära överläge kvitterar Victor Öhman Södertäljes ledning till 1-1. Öhman behövde inte mer än 13 sekunders spel för att göra mål igen efter skadan.

{!Q}

Nästa numerära överläge var hemmalagets. Kort därefter åker en VIK:are till ut och 5 mot 3-spel väntade. Då kommer också 2-1. Återigen genom Nick Olesen. Matchklockan stod då på 05:47.

Det skulle också bli 3-1 relativt kort därpå. Andreas Hjelm styr delikat in pucken bakom Arvid Ljung. Den tunga perioden skulle inte sluta där för Västervik.

När en VIK:are åter visats ut så gör Ludwig Blomstrand 4-1 på efterföljande powerplay. Tid 12:42.

Med drygt tre minuter skulle Västervik få chansen med en man mer på banan. Då reducerar Lukas Wernblom efter en delikat passning serverad Victor Öhman.

{!R}

Utvisningarnas period skulle fortgå. Med 29 sekunder kvar skulle Västervik få chansen, återigen. Inget mål i inledningen av överläget och 4-2 på tavlan inför andra perioden.

Skott: 12-8.

Andra perioden

Drömstart för VIK i andra perioden. Nästan omgående reducerar Lukas Wernblom.

VIK:arna fortsätter att trumma på och när Södertälje återigen visas ut så är det kvitterat på resultattavlan. Emil Alba målskytt efter 2:48.

{!Y}

Utvisningarna skulle inte ta slut. Nästa på tur: En VIK:are.

Då kommer också ledningsmålet för hemmalaget. Ludwig Blomstrand ännu en gång målgörare.

Målkavalkaden skulle fortgå. Bara minuter senare är det 5-5 på tavlan. Jacob Bjerselius den gången.

{!X}

Sen väntade flertalet minuter utan mål, men Södertäljepubliken skulle få se ytterligare ett innan periodvilan.

Med drygt tre minuter kvar så tar hemmalaget återigen ledningen. Och även denna gång i spelformen powerplay. Anton Blomberg är målgöraren.

Skott: 7-7.

Tredje perioden

VIK startar även den trejde perioden väl. Den är bara drygt fyra minuter gammal när Ken Jäger kvitterar till 6-6.

{!S}

Den tredje perioden bjuder på mer disciplinerat spel.

Med mindre än tre minuter kvar av den tredje perioden kommer dock ett ledningsmål för Södertälje. Ludwig Blomstrand gör sitt tredje för kvällen.

VIK lyfter sedan ut Arvid Ljung ur kassen i jakten på kvittering. Dessvärre utan framgång. Istället gör Södertäljes Ludwig Blomstrand 8-6 i tom kasse, vilket också blir slutresultatet.

Skott: 11-15, totalt 30-30.

Analys

Högt underhållningsvärde i inledningen av slutspelsserien. Dessvärre alldeles för många utvisningar och kanske frånvaro på fel spelare för att mäkta med poäng denna kväll.

{!L}

Matchfakta

Södertälje SK - Västerviks IK 8-6 (4-2, 2-3, 2-1)

1-0, 02:29: Nick Olesen, ass August Berg & Bobbo Petersson

1-1, 03:00: Victor Öhman, ass Oskar Drugge & Lukas Wernblom (PP1)

2-1, 05:57: Nick Olesen, ass Sebastian Bengtsson & Ludwig Blomstrand (PP2)

3-1, 09:09: Andreas Hjelm, ass Sebastian Bengtsson

4-1, 12:42: Ludwig Blomstrand, ass Andreas Hjelm & Anton Blomberg (PP1)

4-2, 17:25: Lukas Wernblom, ass Victor Öhman & Emil Alba (PP1)

4-3, 20:53: Lukas Wernblom, ass Tim Wahlgren & Victor Öhman (PP1)

4-4, 22:48: Emil Alba, ass Oskar Drugge & Lukas Wernblom (PP1)

5-4, 24:01: Ludwig Blomstrand, ass Nick Olesen & Anton Blomberg (PP1)

5-5, 27:46: Jacob Bjerselius, ass Niklas Folin & Victor Wänghult

6-5, 36:52: Anton Blomberg, ass Henrik Malmström & Peter Krieger (PP1)

6-6, 44:03: Ken Jäger, ass Henrik Malmström & Peter Krieger

7-6: 57:16: Ludwig Blomstrand, ass Nick Olesen

8-6: 58:53: Ludwig Blomstrand, ass Nick Olesen (ENG)

Tabellen efter slutspelsseriens första match

I och med förlusten så är Västervik kvar på noll poäng i tabellen.