Matchrapport: Vita Hästen - VIK 3-4
Publicerad: 2022-09-08
VIK fortsätter vinna mycket på försäsongen. På onsdagskvälllen bortaslog man Vita Hästen med 4-3 efter att vänt på matchen i tredje perioden.

VIK fortsätter med sina fina resultat på försäsongen. På onsdagskvällen slog man tillbaka Vita Hästen för andra gången den här försäsongen när man vände på matchen i tredje perioden.

Hästen var det något bättre laget efter två perioder och hade rättvist ledningen med 2-1. VIK var inte speciellt nöjda med hur man uppträtt så långt i matchen då man inte var riktigt ödmjuka i spelet med puck vilket gjorde att Vita Hästen fick långa byten mot VIK.

1-0 gjorde hemmalaget genom tidigare VIK spelaren Erik Ullman i första perioden. VIK skulle genom William Wiå med bara 6 sekunder kvar av perioden prickskjuta kvitteringspucken.

I den andra perioden skulle det vara hemmalaget som skulle göra det enda målet. Inför sista perioden skulle VIK stå för en stark vändning.

Först skulle Marcus Vela ta tillvara på en bjudning när man kvitterar tidigt i period 3. Därefter skulle Anton Öhman göra sitt första mål i VIK tröjan efter fin passning från Mathias Wigley.

Därefter skulle i spel 4 mot 5 Marcus Vela kontra in 4-2 till VIK innan Vita Hästen kan reducera i slutet av perioden.

Starkt av VIK att vinna som kom till spel utan Alexander Hilmersson, Victor Öhman (sjuk) samt Alexis D'Aoust och Troy Loggins inte hann bli spelklara. Sista träningsmatchen är fredag 16/9 borta mot Västerås.