J20: Målshow av Åhmans
Publicerad: 2021-10-16
J20
Vi bjöds på målkalas när J20 tog emot Boro/Vetlanda under lördagen.

Matchen började ganska lugnt innan VIK satte fart ordentligt och gick på knock hänförda av August Åhman. Inom loppet av nio minuter gör man hela fem mål och August Åhman har hunnit fullbordat ett hattrick där tredje målet var en riktig delikatess, ett skickligt direktskott som betydde 4-1.

Det var i övrigt en ganska snäll period utan närkamper eller utvisningar men med total VIK-dominans där offensiven flödade. Dock slarvades det en del i det defensiva vilket gjorde att Boro/Vetlanda kunde göra två mål under första 20 minuterna. Det är var en fröjd att se VIKarna spela i offensiv zon och man var mycket skickliga och jobbade hårt för att hålla långa, tunga anfall mot Boro/Vetlanda-försvaret. Ställningen efter första perioden var 5-2.

Andra perioden var trevande till en början där Boro/Vetlanda var piggast och får några bra byten men VIK fick fart när August Åhman gör sitt fjärde mål cirka tre minuter in i perioden. Den andra perioden bjöd på flera utvisningar där samtliga resulterade i mål, två för VIK och ett för Boro/Vetlanda. VIK fortsatte dock att dominera tillställningen och efter två perioder stod det 8-3 till VIK.

I början av tredje så slappnade VIK av lite och Boro/Vetlanda kunde minska avståndet lite till 8-4 och 9-5 men däremellan hade August Åhman hunnit göra sitt femte mål. VIK visade sedan att dom inte bara kunde spela offensivt när dom får ordning på sitt boxplay och dödade flera tillfällen. Det var sedan dags för Alfons Åhman att ta över showen när han först satte en snygg straff och sedan smällde han in 11-5 för att fullborda sitt hattrick. Henrik Pettersson fastställde sedan slutresultatet 12-5 i powerplay, hans andra powerplay-mål när han stod på kontoret framför mål. VIK kontrollerade tredje perioden utan större bekymmer och tog fjärde raka trepoängaren. Man leder serien fyra poäng före Tranås.

VIK dominerar egentligen hela matchen, hundraprocentiga i powerplay samt en stekhet formation med Tampöld, Pettersson, August Åhman, Windahl och Alfons Åhman som denna dag stod för elva av de tolv målen. De gjorde totalt hela 27 poäng denna match och det var helt underbart att se dom leka ishockey.

Så missa inte för allt i världen nästa hemmamatch! Den spelas den 9/11 kl. 19:00 och då det är derby mot Vimmerby.

VIK J20 – Boro/Vetlanda 12-5 Målskyttar VIK: August Åhman x5, Oliver Svensson, Alfons Åhman x3, Henrik Pettersson x2, Liam Tampöld. Skott: 51-26