VIK förlorade mot Karlskrona
Publicerad: 2018-09-04

VIK förlorade borta mot Karlskrona med 3-2 efter en jämn match i NKT Arena i Karlskrona på tisdagskvällen.

Första perioden

Karlskrona började matchen bäst och tryckte på till en början. Men ju längre perioden gick ju mer kom VIK in i det. Chanser skapades åt båda hållen. I VIK främst av jänkarna Nowick och Mingoia, där Karlskronaförsvaret hade problem.

Matchens första mål skulle komma från hemmalaget genom August Nilsson. Det skulle dock inte dröja lång tid innan VIK kvitterade genom Darren Nowick, snyggt framspelad av sin landsman Trevor Mingoia.

VIK tar därefter över spelet mer och mer men perioden slutar 1-1. En period som var både rolig och fartfylld.

Skotten 12-14.

Andra perioden

Den andra perioden skulle VIK tidigt släppa in ett mål efter att ha tappat pucken i mittzon. Det uttnyttjar hemmalaget och Marcus Paulsson genom att sätta dit ledningspucken 2-1.

Andra perioden går underhållningsvärdet ner gentemot första perioden. Mycket slarvigare från båda lagen.

Perioden slutar också med att Karlskrona har 2-1 ledning inför sista perioden. Noterbart att VIK har några chanser i powerplay utan att få till det.

Skottstatistik: 10-6.

Tredje perioden

Den tredje perioden börjar med att Karlskrona har klart mest puck i början utan att skapa allt för mycket.

Det mesta av spelet är förlagt i VIK zon men man lyckas hålla hemmalaget ganska så mycket i sarghörnen. Vid de lägen Karlskrona skapar agerar Emil Kruse för dagen i VIK-målet mycket säkert.

Tempot går upp i matchen igen och VIK försöker skapa för att få till en kvittering, bland annat nära genom Rodensjö.

Efter powerbreaket, drygt halva perioden spelad, tar VIK över mer och mer av spelet. Men istället är det Karlskrona som utökar ledningen till 3-1 genom Daniel Norbe som snyggt sätter upp pucken i krysset efter fin passning av Matt Carey.

VIK lyckas dock skapa lite nerv när Philip Rondahl kommer igenom och kan få in den mellan benen på Karlskronamålvakten.

VIK tar därefter ut målvakten i hopp om att få in en kvittering. Man passar också på att ta en time out. VIK lyckas dock inte få in någon kvittering och Karlskrona kan vinna med 3-2.

Skott tredje perioden 13-9, totalt 35-29.

Nästa match är på torsdag på bortaplan mot Hästen.