Matchrapport: VIK nollade Karlskrona HK i målvaktsmatch
Publicerad: 2020-01-16
VIK segrade i en målsnål tillställning där tre olika målvakter dominerade i Plivit Arena på onsdagskvällen. Det skulle dröja 58 minuter och tolv sekunder innan det första målet skulle komma, när Ken Jäger serverats öppet mål av Darren Nowick och Rob Bordson. När Karlskrona sedan tog ut målvakten i hopp om kvittering avgjorde Marcus Westfält i öppen bur. Ett mål som betydde 2-0, vilket också blev slutresultatet.

Sammanfattning

Första perioden

Karlskrona börjar matchen klart piggast och VIK har stora problem att ta sig ur egen zon.

Efter bara tre spelade minuter tvingas Karlin och Johansson ta timeout. Det väcker hemmalaget som kommer in i matchen och jämnar ut spelet.

Karlskrona skulle få ett gyllene läge att ta ledningen då en VIK:are visats ut med 1:46 kvar. Men den ganska chansfattiga perioden skulle sluta 0-0.

Skott: 8-8.

Andra perioden

Rättsskiparna krävde nya målvaktsbyxor i korrekta färger på både KHK:s och VIK:s burväktare inför andra perioden, något som Västerviks Arvid Ljung kunde lösa efter en förlängd paus. Karlskrona löste det genom att byta ut Tanner Jaillet mot Marcus Hellgren som redan hade rätt byxfärg.

Även inledningen av den andra perioden är av försiktig karaktär. VIK skapar några goda chanser att ta ledningen men närmast är gästerna i mittenakten. En ramträff räddar VIK:s målman, Arvid Ljung, den gången.

Slutet på perioden skulle bli desto mer händelserik. Med sex minuter kvar får VIK chansen i numerärt överläge. Karlskrona klarar den gången.

Med dryga minuten kvar av perioden så skulle VIK få ytterligare en chans i numerärt överläge. Under den avvaktande utvisningen så kommer dessutom Peter Krieger fri och rivs ner. Både spel i numerärt överläge och straff väntade hemmalaget.

Ken Jäger lyckades inte överlista Karlskronas inbytte målvakt Marcus Hellgren på straffen och VIK lyckades heller inte ta ledningen i efterföljande powerplay.

0-0 på tavlan inför tredje perioden.

Skott: 10-8.

Tredje perioden

Efter drygt två spelade minuter så var det gästernas tur i numerärt överläge. VIK spelar uppoffrande och klarar av underläget. Gästande Karlskrona skulle även dem få chansen att göra mål på straff. Arvid Ljung räddar Mikael Roslunds försök snyggt och säkert.

Matchen skulle stå och väga och de 1089 åskådarna i Plivit Arena väntade sig inga mål denna afton. De visade sig ha fel.

Med mindre än två minuter kvar av ordinarie tid kontrar VIK. Rob Bordson serverar Darren Nowick som i sin tur, snyggt passar Ken Jäger. Öppet mål för Jäger och 1-0 på resultattavlan.

{!M}

Ken Jäger tar emot priset till VIK:s förste målskytt från Bostadsbolaget av Erica i sekretariatet, foto: Ilkka Ranta / Frilansfotograferna

Karlskrona tar sedan ut målvakten i jakt på kvittering men istället gör Marcus Westfält 2-0, som också blir slutresultatet.

{!L}

Marcus Westfält lägger in 2-0 i tom bur, foto: Ilkka Ranta / Frilansfotograferna

Skott: 11-5, totalt 29-21.

Analys

En mycket viktig seger för Västerviks IK. Man spelar mestadels disciplinerat. Det i samband med en storspelande Arvid Ljung i kassen. Fortsätter man så här kommer mer poäng att tas.

{!K}

Arvid Ljung firar segern med VIK-fansen, foto: Ilkka Ranta / Frilansfotograferna

{!D}

Matchfakta

Västerviks IK - Karlskrona HK 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

1-0, 58:12: Ken Jäger, ass Darren Nowick & Rob Bordson

2-0, 59:39: Marcus Westfält, ass Oskar Pettersson (ENG)

Tabellen efter dagens matcher

I och med segern klättrade VIK upp till elfte plats i tabellen, med häng på fredagens motståndare Mora på tiondeplatsen. Karlskrona är kvar på plats sju.