Sigfridsson bommade igen när seriesegern säkrades.

21 november 2021 17:22

J18 vann söndagens match mot Dalen och vann därmed sin grundserie.


Inför sista grundseriematchen var förutsättningarna enkla, det krävdes minst 1 poäng i hemmamatchen mot jumbon HC Dalen för att säkra seriesegern i Division 1B.

VIK-ledarna valde denna dag att ställa andramålvakten Villhelm Sigfridsson och det visade sig vara ett riktigt bra val. VIK saknade denna match sina två poängbästa spelare som vilade då dom spelade match med J20 igår.

Halvvägs in i första perioden kändes det som att VIK hade mest puck men Dalen de vassaste chanserna och Dalen var närmast att göra mål under första halvan då Sigfridsson gjorde en jätteräddning. Efter elva minuter kom 1-0 lägligt och lite slumpartat för VIK när Zackarias Söderberg gjorde sitt första mål för säsongen när han sköt ett skott som täcktes av en Dalen-klubba och sedan studsade olyckligt för målvakten och gick in. VIK trummade sedan på rätt så bra och hade flera chanser men Dalens målvakt William Tengmer såg till att VIK inte gjorde fler mål denna period. Dalen stack upp då och då i farliga kontringar men Sigfridsson var säker. Målvakterna dominerade verkligen första perioden där Dalen vann skotten med 7-14.

Andra perioden var ganska böljande och man kände verkligen att matchen stod och vägde.
Spelet var väldigt likt det vi fick se i första perioden med VIK i förarsätet men ju längre perioden gick ju mer tog Dalen över spelet och skapade mycket lägen. Dalen fick powerplay halvvägs in i perioden och fortsatte att skjuta mycket skott men VIK spelade bra i boxplay. Efter att man dödat utvisningen så lyfte VIK upp spelet och gjorde sedan 2-0 när Albin Larsson tog vara på en stolpretur och gjorde sitt första mål för säsongen. Spelet jämnade sedan ut sig lite och efter det tog VIK över och avslutade perioden starkt men det blev inga fler mål och efter två perioder hade vi alltså VIK i ledning.

Inledningen på tredje var aningens slarvig från VIKs sida och Dalen trummade på och jagade en reducering, det kändes lite som att VIK redan då bara försökte försvara sig och spela på ledning. Det blev rejält nervöst då VIK drog på sig en utvisning efter ca åtta minuter och man fick verkligen känslan av att det var matchavgörande att man redde ut detta boxplay för Dalen spelade väldigt bra och närmade sig ett mål. VIK dödade utvisningen föredömligt och fick sedan själva chansen att döda matchen när man fick spela powerplay med nio minuter kvar. Dessvärre lyckades man inte förvalta det läget utan 2-0 stod sig. Med sju minuter kvar stod VIK tyvärr för en jättebjudning när man slog en felpassning i egen zon och Dalen fick ett fritt läge mitt i slottet men återigen så bjöd matchens lirare Sigfridsson på monterräddning. Dalen fortsatte att rada upp chanser och minuterna efter fick man ett friläge men Sigfridsson hade bestämt sig för att inte släppa in några mål denna afton. Ett stolpskott med två minuter kvar var det närmaste Dalen kommer ett mål men VIK höll undan starkt och vinner med 2-0.

Det märktes att VIK saknade lite kreativa spelare denna match men jag tycker man krigade på väldigt bra och även om jag tycker att man backar hem lite väl mycket i tredje så gjorde man en stabil match med ett grymt boxplay. Kul att se att det var två spelare som inte gjort några mål denna säsong som klev fram denna match. Matchens bästa spelare var utan tvekan Sigfridsson som var ett monster idag och jag tror nu han har givit tränaren Pontus Nyberg ett angenämt problem inför fortsättningen då VIK har två bra målvakter.

J18 – HC Dalen 2-0

Målskyttar VIK: Zackarias Söderberg, Albin Larsson

Skott: 31-39

Vi gratulerar J18 till seriesegern!