Alice Jiborn gjorde sina första matcher i Smålandslaget

31 december 2018 22:09

Småland vann två matcher och spelade oavgjort mot Västergötland i årets upplaga av region Syds Nyårscup. Alice Jiborn från Västerviks IK (B1) spelade alla tre matcherna, liksom finalen där Västergötland drog det längsta strået.


Årets upplaga av distriktslagsturneringen Stålbucklan för flickor mellan 13-15 år spelas i Ljungby med omnejd den 21-24 februari. Som en förberedelse för tjejernas motsvarighet till TV-pucken genomförde region Syd en Nyårscup med fyra lag i Falköping den 30 december. Alice Jiborn (född 05) från Västervik deltog för första gången i Smålandslaget.

Distriktslagen från Östergötland och Göteborg besegrades med 4-1 och 6-3, medan den första matchen mot Västergötland slutade 1-1. I den avslutande finalen drog dock Västergötland det längsta strået när Smålandslaget föll med 0-2, varav det sista i tom bur i matchens sista minut. Alice Jiborn som vanligtvis spelar back i B1 fick prova på en ny roll som forward och fick mycket speltid tillsammans med några av Smålandslagets duktigaste spelare.

Smålandslagets assisterande tränare, Per Svensson, var nöjd med resultatet:
- Det är första gången som hela laget spelar tillsammans och vi är nöjda med tjejernas insats. I Stålbucklan i februari är målet att gå vidare från gruppspelet och sedan får vi se.

De kommande åren ser än mer lovande ut för Småland då även flera duktiga tjejer födda 06 och 07 får spela. Även dessa yngre tjejer spelade Nyårscupen för breddlag och besegrade med klara siffror Göteborg, Västergötland och Östergötland. De yngre tjejerna vann även sin final mot Göteborg med 6-1.

Läs alla resultaten från Region Syds Nyårscup för tjejer 30 december 2018 i Odenrinken i Falköping här.

Läs allt om Stålbucklan 2019 här.