Matchrapport: VIK förlorade mot Timrå i sudden
Publicerad: 2021-03-12
VIK lyckades inte vinna på fredagkvällen mot Timrå utan man föll med 3-2 efter förlängning. Innan matchen tilldelades Michael Kapla priset som årets spelare i VIK av hemmaklacken Rödblåa Fans. Han vann omröstningen med en röst mot Daniel Marmenlind. Grattis Michael!

VIK startade matchen bra och skapade en hel del chanser inledningsvis, man missade bland annat en straff genom Oskar Pettersson.

Hockey är inte alltid logiskt utan man trodde nog hemmalaget skulle göra det första målet i matchen men istället är det Timrås Jeremy Boyce-Rotewall som ger bortalaget ledningen efter halva första perioden.

Det resultatet skulle stå sig perioden ut. Den andra perioden inledde VIK inte speciellt bra men nu lyckades man göra två snabba mål.

Först är det Oskar Pettersson som revanscherar sig efter sin straffmiss när han tar tillvara på ett missat pass från Timrå försvare, innan Ryan Gropp ger hemmalaget ledningen i en omställning där han först fintar upp sin försvarare innan han snyggt hänger dit pucken. Då hade vi spelat drygt fem minuter av andra perioden.

Timrå skulle replikera omgående när man får chansen i powerplay och efter det drabbas VIK fortsatt av mycket utvisningar i mellanakten. Man reder på ett fantastiskt sätt ut ett boxplay 3 mot 5 i slutet av perioden.

Den sista perioden skulle bli ett ställningskrig där det inte bjöds på lika mycket chanser utan matchen går till förlängning.

Övertiden skulle bli händelserik när VIK får sitt andra straffslag i matchen, denna gång efter Connor Jones blivit nedragen. Oskar Drugge fick chans att ta straffen som han tyvärr inte lyckades göra mål på.

Istället kunde Timrå avgöra några minuter senare genom Markus Hardegård och 2 poäng till Timrå och 1 poäng till VIK.