Matchrapport: VIK segrade mot Timrå
Publicerad: 2021-04-08
Matchrapport
Efter två raka nederlag fick VIK äntligen segerjubla. Timrå slogs tillbaka och VIK kunde vinna med 4-1 efter att ha avgjort i slutperioden. VIK:s mål gjordes av Kellen Jones, Viktor Liljegren, Tim Wahlgren och Jacob Bjerselius.

Matchen hann inte bli gammal innan gästande Timrå fick ett kanonläge att ta ledningen men Daniel Marmenlind i målet stod för en smått overklig räddning. En första period som bjöd på bra försvarsspel med få målchanser. VIK fick en god möjlighet att ta ledningen i numerärt överläge i slutet av perioden men det var lika på noll inför andra.

Även den andra perioden bjöd på disciplinerat försvarsspel och det märktes hur viktig matchen var för fortsättningen. Timrå fick möjlighet att spela numerärt överläge i fyra minuter då en VIK:are visats ut för hög klubba. Uppoffrande hemmaspelare tillsammans med bra målvaktsspel undvek påhälsning den gången och det var mållöst inför den tredje perioden.

Timrå fick en kanonstart på trejde perioden som endast 1var:47 gammal när grundseriens poängligavinnare Jonathan Dahlén gjorde första målet i matchen. Gästernas ledning blev inte långvarig. Inte ens minuten senare styrde Kellen Jones in kvitteringen till 1-1.

När VIK senare fick spela numerärt överläge så tog man också ledningen till 2-1 genom Viktor Liljegren. Timrå jagade och jagade och med drygt två minuter kvar lyfte man ut Jacob Johansson i målet i jakten på kvittering men istället så var det VIK som kort därefter utökade till 3-1 genom Tim Wahlgren. Jacob Bjerselius gjorde också 4-1 senare i tom kasse vilket också blev slutresultatet.