Matchrapport: Förlust på bortaplan mot Björklöven
Publicerad: 2020-10-28
VIK förlorade en jämn match återigen på bortais mot serieledaren Björlöven med 3-0 sedan dom två sista målen kommit till i slutminuterna av matchen. Periodsiffrorna skrevs till 0-0, 1-0 2-0.

Första perioden gick i ett rasande tempo där VIK inte visade någon som helst respekt för serieledarna Björklöven, man klev på högt i banan med fysiskt spel.

Det skulle inte bli några mål i den första perioden mycket tack vare två duktiga målvakter i bägge lagen, för chanser saknades inte.

Närmast skulle VIK vara när Victor Öhman jublade för mål men efter videogranskning kunde domarna inte se att pucken var över mållinjen.

Den andra perioden var snarlik den första med högt tempo och fysiskt spel.

1-0 skulle komma till Björklöven när tidigare VIK backen Adam Plant dundrar in ett slagskott.

I slutet av perioden klarar ett heroiskt kämpande VIK av ett boxplay 3 mot 5.

Den sista perioden skulle även den bli jämn men inte alls lika klara målchanser åt något håll, Björklöven lyckas stänga ner VIK på ett förtjänst fullt sätt och i slutet av matchen lyckas också hemmalaget genom Axel Ottosson utöka till 2-0 innan Alexander Wiklund sätta punkt på matchen med 3-0 i öppen kasse.

Återigen var Björklöven strået vassare men VIK bjöd verkligen upp och gav dom en rejäl match.