Spelarnytt: Darren Nowick lämnar Västerviks IK

14 februari 2020 08:45
Spelarnytt

Under fredagen kom Västerviks IK, Darren Nowick och Darrens nya klubb Skellefteå AIK överens om att den 28-årige amerikanske anfallsspelaren har spelat klart i Västervik och nu kommer att fortsätta säsongen i Skellefteå i SHL istället. Darren Nowick lämnar Västervik omgående och Västerviks IK tackar för hans tid i klubben och önskar lycka till med fortsatta hockeykarriären.


Darren Nowick kom till Västervik för två somrar sedan, efter att ha spelat AHL-hockey i Stockton Heat och Bridgeport Sound Tigers de de två senaste vintrarna innan dess.

Under Darrens karriär har han spelat collegehockey hos Northern Michigan University och ungdoms- och juniorhockey i kanadensiska Vernon Vipers i BCHL och hemma i Los Angeles i Kalifornien.

Under de två senaste säsongerna har Darren Nowick stått för 33 (8+25) poäng på 44 matcher i år och 30 (12+18) på 52 matcher förra året, vilket varit näst bäst i klubben båda säsongerna.

Nu fortsätter hockeykarriären i SHL-klubben Skellefteå AIK och VIK:s sportchef Emil Georgsson säger så här om Darren Nowick:

- Darren har under två säsonger varit en fantastisk spelare för vår del. Han har alltid gett allt för laget och samtidigt blandat allt slit med finess. Redan ifjol lockade han SHL-intresse till sig men då var tidpunkten fel. Så när han nu återigen fick chansen var han väl värd att få ta den.

- Vi är riktigt stolta över att återigen vara en klubb som skickar spelare uppåt i systemet. Västerviks IK har än en gång visat att det är en bra miljö att utvecklas i. Vi önskar Darren lycka till i hans fortsatta karriär!.

Läs Skellefteå AIK:s nyhet om Darren Nowick här

Darren Nowicks spelarprofil på Eliteprospects: