Kontraktsförlängning: Målvakten Samuel Ward har förlängt kontraktet med VIK!

21 februari 2020 11:18
Kontrakt

Under fredagen presenterade Västerviks IK:s en av klubbens två målvakter nästa säsong. Det är 25-årige Samuel Ward som har förlängt sitt avtal och stannar i klubben till säsongen 2020-21. Det blir den nyköpingsfödde men luleåfostrade keeperns andra säsong i VIK.


Samuel Ward inledde sin spelarkarriär i moderklubben Nyköping och han spenderade fyra juniorår och ett seniorår i Luleå HF:s organisation. Efter utlåning till Asplöven i HockeyAllsvenskan de två sista åren i Luleå fortsatte karriären i norska högstaligan i topplaget Sparta Sarpsborg.

I Västerviks IK har Samuel Ward stått 16 matcher innan han blev skadad i slutet av november och under hans tid i VIK:s mål räddade han 92,59 % av skotten och släppte in 2,15 mål per match. Sedan dess har Samuel rehabiliterat skada och förberett sig för spel under nästa säsong.

Sportchef Emil Georgsson säger så här om kontraktsförlängningen med Samuel Ward:

- Samuel gjorde en riktigt bra höst och gav verkligen laget en chans att vinna varje kväll. En lugn och väl skolad målvakt. Vi är glada att kunna bygga in honom i nästa års lagbygge som en av två målvakter.

Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Kontrakterade spelare för säsongen 2020-21

21 Victor Öhman, forward, 27 år

70 Jacob Bjerselius, center, 21 år

90 Samuel Ward, målvakt, 25 år

Samuel Wards spelarprofil på Eliteprospects: