Kontraktsförlängning: Målvakten Samuel Ward har förlängt kontraktet med VIK!
Publicerad: 2020-02-21
Kontrakt
Under fredagen presenterade Västerviks IK:s en av klubbens två målvakter nästa säsong. Det är 25-årige Samuel Ward som har förlängt sitt avtal och stannar i klubben till säsongen 2020-21. Det blir den nyköpingsfödde men luleåfostrade keeperns andra säsong i VIK.

Samuel Ward inledde sin spelarkarriär i moderklubben Nyköping och han spenderade fyra juniorår och ett seniorår i Luleå HF:s organisation. Efter utlåning till Asplöven i HockeyAllsvenskan de två sista åren i Luleå fortsatte karriären i norska högstaligan i topplaget Sparta Sarpsborg.

I Västerviks IK har Samuel Ward stått 16 matcher innan han blev skadad i slutet av november och under hans tid i VIK:s mål räddade han 92,59 % av skotten och släppte in 2,15 mål per match. Sedan dess har Samuel rehabiliterat skada och förberett sig för spel under nästa säsong.

{!A}

Sportchef Emil Georgsson säger så här om kontraktsförlängningen med Samuel Ward:

- Samuel gjorde en riktigt bra höst och gav verkligen laget en chans att vinna varje kväll. En lugn och väl skolad målvakt. Vi är glada att kunna bygga in honom i nästa års lagbygge som en av två målvakter.

{!B}

Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Kontrakterade spelare för säsongen 2020-21

21 Victor Öhman, forward, 27 år

70 Jacob Bjerselius, center, 21 år

90 Samuel Ward, målvakt, 25 år

Samuel Wards spelarprofil på Eliteprospects:

Webbmaster