Matchrapport: Genuin insats när VIK segrade
Publicerad: 2021-10-02
VIK lyckades med råge revanschera sig efter nederlaget senast. På fredagskvällen nollade laget Björklöven på bortais. Matchen slutade 0-1 sedan Skyler Mckenzie gjort matchens enda mål.

VIK kom till Umeå för mötet med Björklöven med en mindre bra insats i ryggen medans hemmalaget hade ångat på som tåget i de inledande två omgångarna. Men när slutsignalen hade gått så var det VIK som stod som segrare.

Det var visserligen hemmalaget som satte fart i början och det osade katt flertalet gånger runt Edvin Olofsson i VIK-målet. Björklöven fick även möjlighet att spela 5 mot 3 i 30 sekunder men VIK försvarade sig väl. VIK lyfte upp spelet och man trodde ett tag att Marcus Westfält gett VIK ledningen. Domaren valde dock att döma bort målet. Hemmalaget fick möjligheten med nästan två minuter kvar att återigen spela i numerärt överläge men 0-0 var ställningen efter första perioden.

{!C}

Även den anda perioden var en jämn historia med lite fördel för VIK. Man spelade disciplinerat och när faran var nära var Edvin Olofsson formidabel. 13 minuter in i mittperioden kom också första och enda målet i Umeå som innebar 0-1. Skyler Mckenzie målskytt efter passning från Myles Powell och Victor Öhman.

VIK fick börja den tredje perioden i numerärt överläge då en hemmaspelare visats ut med en sekund kvar av den andra. Ett ypperligt läge att utöka ledningen vilket man också trodde att man gjort. Efter videobedömning bedömdes det att Victor Öhmans skott träffat ribban istället för i nätmaskorna bakom Björklövens målman Joona Voutilainen.

I slutet satte hemmalaget igång en ivrig jakt på kvittering och man hade stundtals långa sekvenser i VIK:s zon men uppoffrande VIK:are tillsammans med bra målvaktsspel av Edvin Olofsson höll ifrån och 0-1 blev slutresultatet.

{!D} (Foto: Erik Sandin / Barfotagraf)

{!E} (Foto: Erik Sandin / Barfotagraf)