VIK klart för HockeyAllsvenskan efter seger i Borlänge
Publicerad: 2018-04-12

VIK lyckades att vinna med 3-0 borta mot Borlänge efter en stabil insats. Stor matchvinnare var Jonas Fransson som höll nollan. I och med segern är VIK klara för HockeyAllsvenskan 2018/19. GRATTIS!

Första perioden:

VIK började matchen bra där man gick ut och spelade kontrollerat mot ett Borlänge som hade svårt att skapa något tryck i VIK:s zon.
Dock skulle Borlänge få matchens första målchans när backen Mathias Wiklund skjuter ett tungt skott från blå som Jonas Fransson får sträcka ut ordentligt på.

Det skulle inte dröja allt för länge utan närmare bestämt fyra minuter av matchen innan Jörgen Karterud på egen hand sätter dit ledningspucken för VIK
Efter det fortsätter VIK föra matchen och man har emellanåt riktigt långa anfall i Borlänges zon, oftast anförda av förstakedjan.
Ju längre perioden går desto mer klara målchanser får VIK. Bland annat får Alexander Wiklund ett gyllene läge när han fri med gästernas målvakt dessvärre inte lyckas förvalta det.
VIK vinner första perioden med 1-0 och skotten 10-8 i en period där man är bättre och kontrollerar händelserna.

Andra perioden:

VIK skulle få en smakstart på andra perioden när man tidigt får matchens första powerplay. En spelform där Mattias Karlin valt att ändra om i femmorna. Det skulle få önskad effekt när andra powerplayenheten skulle utöka ledningen genom Jörgen Karterud, som styr in ett skott från Andreas Frisk. Därmed var norrmannen tvåmålskytt.
Efter det skulle det inte dröja länge innan VIK åker på sin första utvisning i matchen. Det skulle bara vara början på utvisningar för VIK i mellanperioden. Man åker ut hela fem gånger i perioden och Borlänge har otroligt många fina lägen att reducera i matchen men Jonas Fransson i VIK buren ville annat och räddade sitt lag långa stunder.
Perioden slutar 1-0 till VIK där Borlänge hade övertaget mycket tack vare VIK:s alla utvisningar. Skotten 15-6 till Borlänge.¨

Tredje perioden:

I den tredje perioden fick VIK börja med att spela 3 mot 5 som man på ett mycket bra sätt klarade av mycket tack vare Jonas Fransson men också med ett bra boxplay spel.
Efter det kontrollerade VIK matchen fullständigt och man kunde också utöka ledningen till 3-0 genom ett snyggt mål av Emil Wahlberg, framspelad av Dan Pettersson och Alexander Wiklund.
Borlänge orkade inte med någon anstormning utan VIK kunde i lugn och ro spela hem det HockeyAllsvenska kontraktet.

Analys:

VIK vinner rättvist efter en mycket bra genomförd match där man inte lät Borlänge få utrymme. När VIK hade en tung andra period med många utvisningar klev Jonas Fransson fram och var rena rama vägen.
Nu tycker jag vi tar oss till hallen på söndag när Västerås gästar för sista matchen och firar av laget och Emil Georgsson som gör sin sista match i VIK dressen.