Ishockeysäsongnen officiellt slut för Västerviks IK

15 mars 2020 13:47
Corona

Under söndagen meddelade Svenska Ishockeyförbundet att säsongen är slut i serierna SHL, HockeyAllsvenskan, HockeyEttan och SDHL. Det innebär att den slutspelsserie som VIK hade inlett med en spelad match inte kommer att slutföras och att alla lag kommer att inleda nästa säsong samma serie som de inledde den här säsongen i.


Så här säger Svenska Ishockeyförbundet på söndagslunchen i en officiell text:

"Allt spel i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan ställs in

Med anledning av den fortsatta risken för Coronavirusets spridning har myndigheter och regering kontinuerligt skärpt och uppdaterat rekommendationer och beslut. Med anledning av detta finns inte förutsättningarna att spela färdigt ishockeysäsongen 2019/2020. Därför har Svenska Ishockeyförbundets styrelse enhälligt beslutat att avsluta säsongen 2019/2020, vilket innebär att allt spel i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan, inklusive SM-slutspel och samtliga kvalspel ställs in.

Idag, söndag, har en enig förbundsstyrelse i Svenska Ishockeyförbundet beslutat att avsluta allt spel i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan, inklusive SM-slutspel och samtliga kvalspel. Beslutet har tagits efter dialog med samtliga ligaorganisationer.

Beslutet betyder att:

allt spel i samtliga ligor inklusive slutspel och kvalspel ställs in för säsongen 2019/2020,

eftersom slutspelet inte kan spelas som planerat medger inte bestämmelserna att någon svensk mästare koras. Därför koras ingen Svensk Mästare i någon kategori,

eftersom inga kval eller slutspel kan spelas vidare eller slutföras enligt bestämmelserna, kan inget lag flyttas upp eller degraderas,

samtliga lag som säsongen 2019/2020 tillhört SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan kommer att tillhöra samma serier även kommande säsong,

med anledning av de beslut som nu fattats kommer Förbundsstyrelsen nu att se över hur licensregelverket ska tillämpas.

- Coronaviruset skapar stor oro och osäkerhet i hela samhället. För oss är det viktigaste just nu att göra det vi kan för samhället i stort, men också att sätta hälsan först för spelare, ledare, funktionärer och publik. Vi har under de senaste dagarna haft en tät dialog med berörda ligaorganisationer om hur vi ska hantera den uppkomna situationen, men också i förhållande till svensk ishockeys tävlings- och seriebestämmelser. Därför har förbundsstyrelsen tagit beslutet att ställa in säsongen för SHL, SDHL Hockeyallsvenskan och Hockeyettan och som en konsekvens av det att inte dela ut något SM-guld i år eller spela färdigt kvalen, säger Anders Larsson, ordförande hos Svenska Ishockeyförbundet."

Pressmeddelandet från Svenska Ishockeyförbundet

Vid återköp av biljetter som är köpta på Ica Maxi, kansliet eller webben, kontakta VIK:s kansli:

Peter Helgesson

Telefon: 0702785580 Mejl: [email protected] Måndag-fredag: 09.00-14.00

VIK-supportrar som vill hjälpa Västerviks IK att överleva utan publikintäkter i slutspelet kan föra över motsvarande summa som dom hade tänkt spendera på biljett och fika till VIK:s swishnummer.

Västerviks IK:s a-lags swishnummer är: 123 66 644 94.

Läs mer om swishkampanjen här