Timrå körde över VIK
Publicerad: 2018-01-10

Efter en svag insats av VIK kunde Timrå vinna med hela 7-2 efter en riktigt bra andraperiod. VIK var aldrig nära poäng i den här matchen.

Första perioden

Första perioden börjar inte bra för Västervik. Redan efter 4,36 står det 2-0 på tavlan efter två powerplay mål från Timrå.

Matchen började olyckligt för Västervik när Dan Pettersson tacklade en timråspelare ojuste redan efter 14 sekunder.
Redan efter 13 sekunder i det numerära överläget kommer 1-0 sedan VIK:s boxplay-fyra glömde bort att ha en gubbe framför eget mål.
Alexandre Lavoie får stå helt ensam framför Fransson och givetvis kommer pucken dit och han gör inget misstag i det läget.
Lavoie har ytterligare ett bra läge att göra 2-0 innan det ens har gått två minuter av matchen.

4,36 kommer 2-0 och även det målet kommer när Timrå är en man mer på isen. I det läget väljer Roger Forsberg att ta timeout för att försöka väcka laget.

VIK lyfter upp spelet och är riktigt nära att reducera efter 10 minuter men Fish missar målet när han direktskjuter på Blombergs passning. Han var lika ren som Lavoie var vid 1-0 målet!

Det var riktigt nära 3-0 också innan pausvilan men där lyckades man avstyra det hela.

Första perioden till Timrå men VIK lyfte upp spelat efter den svaga inledningen.

Andra perioden

Även den andra perioden börjar illa för Västervik. Redan efter 1,17 styr Dahlén in 3-0. Målet godkändes efter videogranskning.

3,12 kommer 4-0 efter lite slappt försvarsspel. VIK byter målvakt, ut med Fransson och in med Östlund.

Christopher Fish är nära att reducera ett par gånger men träffar inte pucken i första läget och i andra blir han lite upphakad när han bryter in framför mål.

7,39 gör Lavoie 5-0 när han riktigt snyggt lägger upp pucken i bortre krysset bakom Östlund som släpper sitt första.

Jonathan Dahlén gör 6-0 när han snappar upp pucken bakom mål och trär in den köksvägen efter 9,49 och 14,27 kommer 7-0 genom Lavoie som gör sitt tredje mål i matchen.

Efter 16,59 kommer VIK:s första powerplay och det utnyttjar VIK på bästa sätt. VIK reducerar nämligen i det numererära överläget genom Oscar Drugge som skjuter från blå. Men det var nära att det blivit 8-0 precis innan men Östlund gjorde en bra räddning.

Andra perioden är riktigt illa för gästerna. Timrå gör nästan lite som de vill och puckarna trillar in med jämna mellanrum. 5-1 bara i andra perioden är inte okey!

Tredje perioden

Tredje perioden spelades mer eller mindre av. VIK försöker att hålla nere siffrorna och Timrå är nöjda med att leda med 7-1. VIK ska dock reducera en sista gång med 11 sekunder kvar av matchen när Oskar Carlsson lyfter in pucken på mål till 7-2.

Analys

VIK gör en riktigt svag bortamatch och kommer aldrig ifatt efter den svaga inledningen där Timrå har 2-0 redan efter 4,5 minut.
I andra perioden kör Timrå över VIK och matchen är körd. Sista perioden är bara en transportsträcka fram till slutsignalen.

Nu är det bara att ta nya tag till hemmamatchen på fredag mot Oskarshamn.