Västervik lånar backen Kim Johansson från Luleå i SHL

4 oktober 2017 13:00

Under onsdagen stod det klart att Västerviks IK:s trupp får förstärkning i form av 19-årige backen Kim Johansson från Luleå. Kim ansluter till Västerviks IK:s trupp redan innan dagens bortamatch mot Almtuna i Uppsala, men spelar inte förrän fredagens bortamatch mot Tingsryd.


Kim är född och uppväxt i Luleå och har varit sin moderklubb trogen hela karriären. Där har han hunnit med spel i J18 och J20 i fyra säsonger och redan under förra säsongen fick han testa a-lagsspel i SHL under nio matcher.

Även denna säsong har Kim spelat med a-truppen under säsongsinledningen, men klubben har beslutat att låna ut honom på obestämd tid för att han ska få mer speltid i seniorspel.

Västerviks IK:s sportchef Tomas Lind säger så här om lånet av Kim Johansson:

- Luleå ser honom som en SHL-back på sikt, därför lånar man ut honom för att han ska få viktig istid i HockeyAllsvenskan.
- För VIK:s del är det riktigt bra att vi kan utöka truppen och få ännu bättre konkurrens om speltiden.
- Jag ser Kim som en tvåvägsspelande back, som gillar att sätta upp spelet så snabbt som möjligt. Han deltar gärna i det offensiva spelet.

Kim Johansson har spelat juniorlandslagsspel de senaste två säsongerna och finns med all säkerhet med i diskussionerna inför Tomas Monténs JVM-trupp i december.

Samtidigt meddelas det att Ludwig Wistén har kallats tillbaka till Växjö Lakers, eftersom SHL-laget har drabbats av skador i truppen.

Västerviks IK:s a-lagstrupp 2017-18.