Årets iskung i HockeyAllsvenskan 20/21
Publicerad: 2021-03-19
Utmärkelser
Michael Kapla har blivit utsedd till årets iskung i HockeyAllsvenskan 2020-2021. Med en istid på i snitt 23,28 var han den som spelade mest/match.

De vinner Guldtröjan i HockeyAllsvenskan

Guldtröjan är HockeyAllsvenskans och huvudsponsorn Unibets pris för att belöna prestationer och spelare som har stuckit ut under säsongen. Bland årets vinnare finns superkeepern Daniel Marmenlind som vaktar Västerviks kasse, Tingsryds backklippa Rasmus Bengtsson och Timrås poängkung Jonathan Dahlén.

HockeyAllsvenskans grundserie är färdigspelad och efter 52 omgångar är det dags att kora årets spelare och prestationer. Vinnarna av Guldtröjan utses av en oberoende jury, supportrarna och spelarna själva.

En som kan känna sig lite extra stolt är Timrås poängmaskin Jonathan Dahlén, som kammar hem hela tre Guldtröjor, däribland det kanske mest prestigefyllda priset: Årets MVP - som röstas fram av spelarna i HockeyAllsvenskan.

– Det har varit en annorlunda säsong, men minst lika spännande och underhållande som vanligt och juryn har verkligen haft en grannlaga uppgift att utse årets vinnare. Och det är ju inget snack om att Jonathan Dahlén är årets kung i HockeyAllsvenskan. Samtidigt ska vi ju inte förringa de andra spelarna som är värdiga vinnare och har gjort betydande insatser på isen säger Anders Falk, sponsorchef på Unibet.

– Jonathan Dahlén gör ännu en fantastisk säsong och vinner Guldtröjan för MVP och bästa forward för andra året i rad, säger Linnea Leijonklo, kommunikations- och partneransvarig, HockeyAllsvenskan.

Vinnarna av Guldtröjan 2021 är…

• Årets MVP: Jonathan Dahlén, Timrå IK Guldtröjan för årets mest värdefulla spelare syftar till att belöna den spelare som under säsongen enskilt gjort störst skillnad för sitt lags prestationer och resultat. Priset utses av spelarna i HockeyAllsvenskan.

• Årets Målvakt: Daniel Marmenlind, Västervik IK (utses av juryn)

• Årets Back: Rasmus Bengtsson, Tingsryds AIF (utses av juryn)

• Årets Forward: Jonathan Dahlén, Timrå IK (utses av juryn)

• Årets Tränare: Johan Hedberg, Mora IK (utses av juryn)

• Årets Domare: Daniel Eriksson (utses av juryn)

• Årets Poängkung: Jonathan Dahlén, Timrå IK (baseras på statistik)

• Årets Iskung: Michael Kapla, Västervik IK (baseras på statistik)

Conny Pettersson