VIK lånar in forward från Calgary

22 september 2020 19:25
Kontrakt

Nytt lån in i Västerviks IK. Denna gång en forward från Calgary. Det är 22-årige Eetu Tuulola som vann guld i finska ligan med HPK 2018-19. Eetu är på lån till och med 15 november.


I dag blev det klart att Västerviks IK lånar in forwarden Eetu Tuulola, 22 år, från NHL-laget Calgary Flames. Han tillhör Calgary men spelade i fjol i farmalaget Stockton Heat. Han gjorde 50 matcher i AHL och gjorde på det 23 poäng varav 10 mål.

Eetu har också provat på spel i de finska ungdomslandslagen. Säsongen 2018-2019 vann han guld med HPK i finska Liiga och spelade 78 matcher den säsongen och gjorde 42 poäng. Eetu Tuulola är 188 cm lång och väger in på 102 kg.

Eetu anländer till Västervik i morgon onsdag.

Emil Georgsson säger så här om Eetu: ”Eetu är en storväxt forward som jobbar hårt. Bra kring kassen och har ett bra skott”

”När Simon Krekula blev skadad så öppnades denna möjlighet. Eetu ska likt de andra lånen vara hos oss till och med 15 November. Vi hoppas då att Simon ska vara på gång tillbaka och med detta lån täcker vi en stor del av den tiden”

Vi i Västerviks IK sänder ett stort tack till Slottsholmen hotell & restaurang AB som varit med och gjort denna värvning möjlig. Leif Karlsson COO på Slottsholmen förklarar varför man valt att hjälpa oss med denna värvning:

"Vi på Slottsholmen är stolta över att få vara del i en unik möjlighet att få tillgång till en duktig hockeyspelare till Västerviks IK. Vidare är vi hedrade att bli tillfrågade och vi hoppas vi kan uppfylla behovet man behöver av oss. Slottsholmens inställning är att vara en aktiv aktör för att utveckla Västervik på alla plan och för alla. Vi vill skapa mötesplatser och vara tillgängliga för alla. Vi vet också att tillsammans så når man dit man vill med ett gott och bra samarbete. Slottsholmen önskar att alla företag, föreningar och attraktionen för staden i allmänhet skall utvecklas. Det tjänar vi alla på oavsett verksamhet.

Vi på Slottsholmen vill ta vårt ansvar och vara behjälplig med våra resurser. Detta passar mycket väl in i vår policy och därför vi är mycket exalterade över att få vara med. När vi fick frågan fanns aldrig någon tvekan! Med denna satsning önskar vi Västerviks IK en bra start på säsongen 20/21 för att nå sina uppsatta mål. Vi hoppas intresset och attraktionen för laget ökar och vi tycker framför allt att det är roligt för ungdomar att på nära håll se denna typ av spelare. STORT lycka till önskar vi på Slottsholmen med familjen Ulvaeus i spetsen, via Leif Karlsson COO Slottsholmen hotell & restaurang AB."

Eetu Tuulola på Elite Prospects