Matchrapport: Klar förlust i Tingsryd
Publicerad: 2020-02-13
Matchrapport
VIK:arnas segersvit förlängdes inte på onsdagskvällen, istället fick man se sig besegrade av Tingsryd i Nelson Garden Arena. 5-1 blev slutresultatet i en match där spelet i numerära över- och underlägen blev avgörande och VIK:s förmåga att skapa giftiga avslut var alldeles för svag.

Sammanfattning

Första perioden

VIK får en mardrömsliknande start på matchen. Matchen är bara 50 sekunder gammal när hemmapubliken får jubla för första gången. Joseph Jonsson målskytt den gången.

Tingsryd ligger på för ytterligare mål. 5:59 står matchuret på när hemmalaget återigen får måljubla. Robin Carlsson frispelas och göra inga misstag.

VIK:arna skulle dock komma igen. I matchminut tolv reducerar Niklas Folin med ett skott från blålinjen. En skymd Arvid Söderblom i tingsrydsmålet fick se sig besegrad.

{!E}

Hemmalaget skulle dock ha bud på fler mål. En ramträff räddar Västervik från ett tvåmålsunderläge den gången.

Med drygt tre minuter kvar av perioden så skulle Lukas Wernblom få en god möjlighet att kvittera. Dock utan framgång och ledning för Tingsryd efter en spelad period.

Skott: 12-12.

Andra perioden

Om den första perioden var fri från utvisningar så var den andra raka motsatsen. Fem utvisningar skulle utdömas.

Västervik var första lag att få sitta på botbänken efter 4:29. I efterföljande spel, i numerärt överläge, passade också Tingsryd på att utöka sin ledning till 3-1. Filip Owesson är målgöraren.

Efterföljande utvisningar skulle drabbas hemmalaget. VIK skulle få, inte mindre än, tre raka möjligheter i powerplay. Målen skulle dock utebli.

Med 1:48 kvar på perioden så var det Tingsryds tur i sammma spelform. Dock även där utan framgång och 3-1 på resultattavlan inför period tre.

Skott: 7-9.

Tredje perioden

Utvisningarna skulle fortgå även i inledningen av tredje perioden. VIK fick chansen i numerärt överläge först. Men spelet med en man mer på banan ville sig inte denna kväll. Tingsryd reder ut situationen.

Näst på tur är en utvisning för Västervik. VIK klarar visserligen underläget men bara sekunden senare så är det 4-1 på tavlan. Filip Svenningsson är målskytten.

Det skulle även bli 5-1 innan kvällen var över. Ludvig Claessons skott från blålinjen blir otagbart för en skymd Adam Åhman.

Skott: 12-7, totalt 31-28.

Analys

Det ville sig inte för Västervik denna kväll. Efter den tunga starten har man uppförsbacke hela matchen.

Den riktiga glöden såg också ut att saknas, något som krävs för att vinna matcher på denna nivå.

{!K}

Matchfakta

Tingsryds AIF - Västerviks IK 5-1 (2-1, 1-0, 2-0)

1-0, 00:50: Joseph Jonsson, ass Anton Svensson & Gustav Olhaver

2-0, 05:59: Robin Carlsson, ass Rasmus Sörgardt

2-1, 11:17: Niklas Folin, ass Erik Gustafsson

3-1, 28:23: Filip Owesson, ass Anton Svensson & Oskar Stål-Lyrenäs (PP1)

{!B}

VIK är kvar på nionde plats i tabellen. Man har fortfarande en poäng upp, men nu bättre målskillnad, till den åtråvärda åttondeplatsen i och med Moras storförlust mot Kristianstad ikväll.

Tingsryd närmade sig VIK bakifrån i tabellen och är endast två poäng efter Västervik på tionde plats nu.

VIK-TV

{!F}

Highlights från matchen från C More

Stillbilder från matchen

{!G}

Media om matchen

Västerviks-Tidningen: "Så var tuffa matchen för VIK. Förlust för VIK. Tingsryd vann med 5-1" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks-Tidningen: "VIK var aldrig nära att ta poäng - återigen hamnade VIK i snabbt underläge" - endast för tidningens prenumeranter

Västerviks-Tidningen: "Rejält bakslag efter tung start. VIK var för uddlöst och vann för få närkamper mot Tingsryd" - endast för tidningens prenumeranter

Dagens Västervik: "VIK knappade in trots storförlust i kväll"

Sveriges Radio P4 Kalmar: "Storförlust i Smålandsderbyt" med Oskar Drugge-intervju

Sveriges Radio P4 Kronoberg: "'Sveningsson-effekten' gav Tingsryd tre poäng: 'Kul att spela hockey igen'" med Filip Sveningsson-intervju

Smålandsposten: "Tingsryd fick äntligen fira en trea. 5–1 seger och tre poäng till Tingsryd mot Västervik" - endast för tidningens prenumeranter

Smålandsposten: "Idel leenden efter Taiftrea: 'Vilken stor lättnad'" - endast för tidningens prenumeranter

Hockeysverige.se: "Bottenlagets jättekross: 9–2"

Hockeynews.se: "HA-svepet: Nykomlingen körde över Mora – Västerås vände och vann"